Ingredience:
500 g kuřecích prsou, 2 stroužky česneku, střední cibule, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 2 lžíce sójové omáčky, chilli, sůl a pepř
+ olej na smažení
Postup:
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme najemno a dáme do mísy. Přidáme vejce, česnek, Solamyl a sójovou omáčku, chilli, sůl a pepř přidáme dle chuti. Vše důkladně smícháme. Tvoříme placičky – řízečky – které osmažíme prudce na oleji z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší, nebo s vařenými brambory.
Já osobně jsem k řízečkům udělala výborné „libečkové brambory“ a dozdobila červenou paprikou. Příprava libečkových brambor je jednoduchá. Brambory nakrájené na kousky jsem uvařila jako obvykle, smíchala s pokrájeným čerstvým libečkem, přisolila a polila máslem.
Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová