Nepoctivci ukradli pivo. Hledaný muž. Strážníci pomohli zraněnému cizinci

Ukradli piva, uhasit žízeň jimi ale nestačili.

S úmyslem uhasit žízeň a za zboží neplatit zavítala v pondělí večer do supermarketu v Hodonínské ulici dvojice nepoctivých zákazníků. Společně se zastavili u regálů s lihovinami, kde si do batohu vložili balení šesti plechovek 12° piva a k tomu přidali na přilepšenou z další police čtyři konzervy s olivami. Dál než za pokladnu se dvojice mužů bez zaplaceného zboží nedostala. Zastavil je pracovník ostrahy a pod jeho dozorem museli vyčkat příchodu přivolaných strážníků. Ti ověřili  jejich osobní údaje a zjistili, že jsou oba muži pro policisty zájmovými osobami. Z obchodu muži nakonec odešli v doprovodu státních policistů.

 

Hledaný muž procházel Domažlickou ulicí.

Dobrou místní a osobní znalost zužitkovala v pondělí při běžné činnosti v Domažlické ulici hlídka ze stanice Územně strážní služby. Poblíž zastávky MHD U Dráhy zahlédla muže, o němž věděla, že jej policisté hledají. Strážníci jej proto zastavili a ztotožnili. Lustrace v policejních evidencích  potvrdila, že je 34letý cizinec v požadavcích PČR. Muže předali strážníci republikovým policistům k dalším úkonům.

 

Strážníci zprostředkovali pomoc zraněnému cizinci.

V pondělí v dopoledních hodinách vyjížděli záchranáři na hlavní vlakové nádraží Plzeň k případu zraněného muže. 47letého cizince objevila ostraha v nádražní čekárně a zavolala městskou policii. Strážníci se snažili u muže poraněného v obličeji ihned zjistit zdravotní stav. Muž si stěžoval na bolest hlavy a třásl se zimou. Co se mu stalo, si nebyl schopen řádně vybavit. Uvedl, že údajně asi spadl ze schodů. Záchranáři muže odvezli k vyšetření do nemocničního zařízení.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz