Kočka křížence Perské kočky čeká na majitele v útulku. Zdrogovaný muž v restauraci na Doubravce

Na svého majitele čeká v Útulku pro zvířata v nouzi včera nalezená kočka v Plzni na Doubravce.

Zhruba pětiletá kočka křížence Perské kočky byla umístěna v přepravce pro kočky se stelivem a flexi vodítkem. Zvíře se našlo v odložené přepravce v ulici U Panského dvora. Nalezla ho třiačtyřicetiletá žena z Plzně a zavolala strážníky. Kromě vykousané srsti po těle bylo v pořádku, nejevilo známky týrání. Svůj provizorní domov prozatím našlo v plzeňském útulku.

 

Příčinu spuštění alarmu tísňové tlačítka ověřovali ve středu odpoledne strážníci v domácnosti jednoho z klientů Linky seniorů v Plzni na Vinicích. Po odemknutí záložním klíčem ho našli ležet bezmocně na podlaze v obývacím pokoji.

Pětaosmdesátiletý senior spadl ze židle na zem a už se nedokázal sám zvednout. Strážníci mu pomohli se postavit a ověřili si, zda při pádu neutrpěl žádné zranění. Protože vše bylo v pořádku a stařeček žádnou jinou pomoc od nich nepožadoval, jeho byt poté opustili.

Událost spojenou s mužem pod vlivem drog řešili v nočních hodinách strážníci v Polední ulici na Doubravce. Na místě byli i záchranáři.

Po desáté večer byla hlídka přivolaná kvůli ležícímu muži do místní restaurace. Když ho po příchodu na místo uviděli, bylo vidět, že není něco v pořádku. Vleže prováděl pohyby podobné tanci. Byl zmatený, dezorientovaný, hlídka na něj mluvila, ale na její oslovení vůbec nereagoval.
Vypadalo, že je buď pod vlivem nějaké z psychotropních látek, nebo má nějakou zdravotní poruchu. Strážníci ho vyvedli ven na terasu a přivolali záchranáře. Ti zjistili, že je pod vlivem pervitinu a rozhodli o jeho převozu k intoxikaci, při kterém hlídka městské policie asistovala.

Pro děti ze zájmového kroužku Malý strážník byla na středeční odpoledne nachystána exkurze do prostor služebny městské policie v Perlové ulici a Operačního oddělení Městské policie Plzeň.

Děti byly prohlídkou velmi zaujaté. Na operačním oddělení, kde strážníci přijímají telefonáty uskutečněné na tísňovou linku 156, se dozvěděly s čím vším se na městkou policii občané západočeské metropole obracejí, nebo jak např. funguje Linka seniorů. Strážník Martin Auterský z místní služebny děti provedl jejími prostory a připravil si pro ně velmi pozoruhodnou přednášku o práci strážníků v centru města. Malí strážníci během ní zjistili, že práce strážníků není jen náročná po fyzické stránce, ale také po stránce psychické.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Web: www.mpplzen.cz