Den otevřených dveří představí zblízka nový kampus lékařské fakulty

Jednu z nejmodernějších lékařských škol v ČR si budou moci 31. ledna prohlédnout návštěvníci Dne otevřených dveří Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy. Pro zájemce o studium medicíny je připravena prohlídka kampusu dokončeného na podzim 2022. Bude možné procházet si hlavní budovu se špičkově vybavenými učebnami a navštívit vybrané výukové ústavy. Na přednášce pro uchazeče zazní informace o studiu a přijímacích zkouškách. Studenti medicíny představí budoucím kolegům činnost svých spolků a také jim umožní vyzkoušet si některé praktické dovednosti.

Přednášky o studiu začínají v 9 a ve 12 hodin, obě jsou totožné. Během Dne otevřených dveří budou k vidění společné prostory hlavní budovy, knihovna, studovny, ale i zázemí některých specializovaných pracovišť a teoretických ústavů. Ta bude možné navštívit formou komentovaných prohlídek. Na část z nich je nutné se předem registrovat prostřednictvím webových stránek fakulty. „Z kapacitních důvodů letos nabízíme rezervace na prohlídku Simulačního centra, kde si studenti nacvičují zákroky na speciálních figurínách, a také na prohlídku Ústavu anatomie s pitevnou,“ upozornila mluvčí plzeňské lékařské fakulty Barbora Černíková.

Uchazeči o studium zubního lékařství budou mít příležitost prohlédnout si Stomatologickou kliniku, která sídlí v sousední Fakultní nemocnici Plzeň. Na místo je z kampusu lékařské fakulty doprovodí studenti. Také na tuto komentovanou prohlídku bylo nutné se předem registrovat, zájem byl velký a místa pro prohlídku kliniky byla obsazená záhy po spuštění registrace. Na většinu dalších pracovišť, která přichystala prohlídku, však registrace není zapotřebí. Uchazeči tak mohou vidět například laboratoře, mikroskopové učebny nebo ambulanci pro zátěžové testy sportovců. Návštěvníci se setkají také se studenty LFP, kteří jim představí činnost studentských spolků na fakultě.

Na Dni otevřených dveří bude možné se občerstvit v kavárně nebo menze LFP. Parkování v areálu kampusu není z kapacitních důvodů možné, organizátoři doporučují využít MHD.

Zájem o studium všeobecného i zubního lékařství na plzeňské fakultě již řadu let několikanásobně převyšuje počet přijímaných studentů. S otevřením špičkově vybaveného kampusu počet zájemců ještě vzrostl, vloni už to byly téměř tři tisíce. Přijímací zkoušky probíhají vždy v červnu a budoucí lékaře čekají písemné testy z fyziky, chemie a biologie. Fakulta plánuje přijmout přibližně 290 studentů na obor Všeobecné lékařství a 50 studentů na obor Zubní lékařství.

Den otevřených dveří Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy 2024

středa 31. ledna 2024, 9:00 – 15:00 hod

Lékařská fakulta v Plzni Univerzity Karlovy, alej Svobody 76, Plzeň

Informace o Dni otevřených dveří včetně odkazu na rezervace najdete na webu LFP v sekci Uchazeči (https://lfp.cuni.cz/sekce/669-den-otevrenych-dveri.html).


Zdroj:

Barbora Černíková

lfp.cuni.cz