Bezpečnost a veřejný pořádek

Strážníci se věnují bezpečnosti a veřejnému pořádku při sportovních utkáních.

Poslední dny  byly pro fanoušky plzeňských indiánů doslova nabyté sportem. Příznivci domácího týmu se do hokejové Logspeed CZ Arény vydali hned dvakrát. V pátek na zápas  s Vítkovicemi a v neděli na utkání s Kometou Brno. Městská policie samozřejmě přitom nechyběla. Její role  však byla zcela odlišná od role diváků a hráčů. Cíl měla jasný, zajistit bezproblémový průběh zápasů, veřejný pořádek, bezpečí a v případě konfliktu zakročit. Situaci strážníci sledovali až do úplného rozchodu všech fanoušků. Obě utkání se obešla bez komplikací. Narušena nebyla bezpečnost občanů ani majetku. Jen opět někteří motoristé odstavili své automobily v rozporu se zákonem.  Se dvěma strážníci vyřešili přestupkové jednání uložením pokuty a zbylým 24 výši sankce stanoví svým rozhodnutím příslušný správní orgán.

 

Před námi ani před spravedlností se neukryli.

V pátek  se na strážníky stanice Územně strážní služby obrátili o pomoc kolegové z PČR, kteří pátrali po 28letém muži. Jelikož mají tito  strážníci díky pravidelným aktivitám v komunitě osob bez přístřeší, mezi níž se měl dotyčný pohybovat, vynikající místní  a osobní znalost, věděli, kam se vydat a kde muže zastihnout. A tak netrvalo dlouho a s hledaným zamířili na policejní oddělení.

Ruka spravedlnosti zasáhla téhož dne ještě jednou, a to při kontrole na Palackého náměstí. Zde očím strážníků neunikla 41letá žena, jíž měli policisté ČR na seznamu osob v policejních požadavcích.


Zdroj:

Jana Pužmanová
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz