Městská policie připravuje každoročně zvýšený dohled na hřbitovech a v jejich blízkém okolí

Blíží se den Památky zesnulých.

Následující dny budou patřit vzpomínkám na blízké zemřelé. Už několik dní předem se  vydávají lidé v hojném počtu na hřbitovy, aby položili na hrob věneček, zapálili svíčku a uctili tím jejich památku. Pro některé je ale bohužel toto období podnětem pro krádeže, ať už květin, svícnů, či věcí z vozidel. Proto městská policie připravuje každoročně zvýšený dohled na hřbitovech a v jejich blízkém okolí. V letošním roce potrvá od 27. října do 5. listopadu.

Prosím, předcházejme nepříjemným zážitkům. Při návštěvě pietního místa buďte vždy obezřetní. Nenechávejte cenné věci v autech a vůbec ne na viditelných místech. Při údržbě hrobového místa neodkládejte kabelky a tašky mimo svůj dohled.

 

Majiteli jsme vrátili zatoulaného pejska.

Zřejmě dostatečnou pozornost nevěnoval svému čtyřnohému psímu příteli při venčení 61letý Plzeňan. Kříženec mu utekl a zatoulal se ke sportovnímu areálu Škodaland, kde se přidal k jiné „venčitelce“. Ta o nálezu bezprizorně pobíhajícího psa zpravila městskou policii. Strážníci z odchytové skupiny pomocí elektronické čtečky zjistili číslo čipu a v evidenci očipovaných psů kontaktní údaje na majitele. Spojili se s ním a psího „tuláka“ mu dovezli.

 

V Plzni se v sobotu konal tuningový sraz.

Až do pozdních nočních hodin trvalo setkání příznivců tuningu a driftu na parkovišti u jedno z obchodních center v Plzni. Night Cruise Plzeň Vol. 10 proběhl pod dohledem hlídek Policie ČR a strážníků městské policie. Hlídky městské policie se primárně zaměřily na dodržování pravidel silničního provozu, řešily však také veřejný pořádek. Celkem u účastníků tuningového srazu odhalily 27 přestupků. Ve čtyřech případech se jednalo o překročení povolené rychlosti v obci, v dalším pak „ocenili“ strážníci pokutou za přestupek rušení nočního klidu a ve zbylých ty, kteří nerespektovali zákaz vjezdu.

 

Podvodná sbírka.

Podvodný způsob, jak získat finanční prostředky údajně na jídlo, ubytování a cestu do země, odkud pochází, zvolila 21letá žena cizí státní příslušnosti. V neděli po poledni obcházela s papírem v ruce řidiče parkujících vozidel u jednoho z obchodních center a vybírala od lidí peníze pod legendou sbírky pro neslyšící a tělesně postižené lidi a chudé děti. Podezřelou aktivitu ženy nahlásila na linku 156 náhodná kolemjdoucí. Strážníci ženu zastihli ještě u místní prodejny. Zprvu předstírala, že je hluchoněmá, pak se ale rozmluvila. Formulář s falešným razítkem, který měla u sebe, odkazoval na existující organizaci. Přivolaní policisté ČR si záležitost na místě převzali k dalšímu šetření.

 

Záchranáři se potýkali s agresivním pacientem, strážníci pomohli.

V neděli ve večerních hodinách byla městská policie požádaná zdravotnickou záchrannou službou o pomoc s agresivním pacientem, u něhož byl nutný převoz do nemocničního zařízení. V průběhu transportu si měl muž údajně vytrhnout kanylu a útočit na zdravotníky. V době příjezdu naší hlídky měli záchranáři muže již zpacifikovaného, protože však u něj přetrvávala nezvladatelná agresivita, byla mu přiložena pouta. Hlídka následně asistovala záchranářům při pacientově převozu.

 

Prochladlý muž ležel v trávě v Luční ulici.

Nedozírné zdravotní důsledky mohl mít pro 56letého muže pád a následné usnutí v trávě nedaleko fotbalového stadionu v Luční ulici. Nebýt náhodného kolemjdoucího, který si ho všiml, nedostalo by se mu včasné pomoci. První na inkriminované místo dorazil strážník služebny Městské policie Plzeň- Střed. Jakmile bosého, spoře oděného, třesoucího se muže uviděl, bylo mu jasné, že bude potřebovat kvůli silnému podchlazení okamžitou pomoc. Proto obratem zkontaktoval zdravotnickou záchrannou službu. Na místo přijeli i policisté ČR. Muže zabalili do termo folie, aby mu zajistili  tepelný komfort a všichni společně vyčkali záchranářů. Ti dotyčného po nezbytném vyšetření transportovali do nemocničního zařízení.

 

Řidiči si opět zaslouží pochvalu.

Tým HC Škoda Plzeň hostil v pátek na domácí půdě soupeře z Hradce Králové. Naši strážníci samozřejmě nechyběli při zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v dopravě. Utkání se obešlo bez incidentů. Opět bychom rádi poděkovali všem motoristům, kteří respektovali dopravní značení a především neblokovali bezpečný průjezd vozidlům IZS, neboť jsme zaznamenali jen 11 případů nesprávného parkování.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz