Převzetí kanárka. Hořel odpadkový koš. „Malý strážník“ zahájen

Kanárka asi tížilo svědomí, tak si udělal výlet do budovy soudu.

Včera v ranních hodinách vyjížděla naše hlídka k převzetí nalezeného kanárka. Podle informací od pána, který nám ptáčka předával, mu výletník vlétl přímo do kanceláře otevřeným oknem v budově soudu. Jednalo se o kanárka žluté barvy, který měl poznávací kroužek. Našimi strážníky byl převezen do Útulku pro zvířata v nouzi Plzeň a počká zde na svého majitele.

 

Co jste strážníci, co jste dělali? Hasili jsme vedle pivovaru hořící odpadkový koš.

Tentokrát starým mazákům a starým ulejvákům jejich pivovárek neshořel. Naši strážníci včera odpoledne přijali oznámení o hořícím odpadkovém koši na zastávce Gambrinus. Na místo jsme okamžitě vyjeli a odpadkový koš, zřejmě zapálený dle oznamovatele nedopalkem z cigarety, jsme za pomoci hasicího přístroje z našeho služebního vozidla, uhasili. Na místo se poté dostavil HZS Plzeň Slovany a události si hasiči převzali.

 

V RADOVÁNKU byl zahájen zájmový kroužek „Malý strážník“.

Včera byl ve Středisku volného času RADOVÁNEK, otevřen kroužek “Malý strážník“. Děti přišly na zahajovací část spolu s rodiči. Přivítala je vedoucí kroužku Ivana Jeslínková spolu s pracovníkem prevence Městské policie Plzeň, Jaroslavem Frömerem, který zároveň kroužek také povede. Na slavnostním zahájení nechyběl ani zástupce velitele pro výkon služby MP Plzeň, Bc. Michal Rybáček a za Tiskový odbor MP Plzeň Tereza Schliková. Dětem popřáli, ať se jim v kroužku líbí, nastínili jim, co je v kroužku čeká a na co se mohou těšit. Rodiče byli ujištěni, že jsou jejich ratolesti v dobrých rukách a na závěr se dětem rozdaly drobné dárky od MP Plzeň a Radovánku, aby se jim v kroužku první den pěkně začínalo.


Zdroj:

Schliková Tereza
Tiskový odbor Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz