Nerespektoval soudem mu vyslovený zákaz pobytu. Sebevrah volal na tísňovou linku

Ignoroval zákaz pobytu.

Plzeňští policisté se zabývají případem 43letého muže. Ten je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Do problémů se zákonem se dostal včerejšího dne sám, když nerespektoval soudem mu vyslovený zákaz pobytu na území našeho města. Pár minut po půl osmé ráno jej hlídka městské policie zpozorovala v Plzni na Americké třídě. Mužova tvář byla strážníkům dobře známá, stejně jako skutečnost, že se po západočeské metropoli nesmí pohybovat. Po všech prověřeních muž následoval hlídku na policejní oddělní, kde si ho policisté převzali k dalším úkonům.

 

Sebevrah volal na tísňovou linku městské policie.

Už to nedávám, chci se zabít, přijeďte si pro mne, takovéto hlášení si vyslechl ve středu dopoledne od volajícího operační strážník na tísňové lince 156. Po zjištění, kde se dotyčný nachází, ihned k místu vyslal hlídku, která na něm nalezla rozrušeného a zoufalého mladého muže. Strážníci jej uklidňovali a zároveň přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Záchranář po nezbytných vyšetřeních rozhodl o převozu 28letého muže k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

 

Dva pokusy o neoprávněné vniknutí na jeden pozemek.

Dva pokusy o neoprávněné vniknutí do objektu střeženého parkoviště v Plzni zaznamenali v posledních dnech strážníci městské policie. První poplach přišel ve středu časně ráno. Hlídky při důkladné kontrole prostor uvnitř objektu nikoho nezastihly, ale při propátrávání v okolí objevily podezřelou dvojici. Z tašky, kterou muž táhl, vyčnívala autobaterie a z pod mikiny vykukovalo autorádio. Podezřelé předali strážníci policistům. Dnes časně ráno mířily hlídky ke stejnému objektu znovu. Kamera městského kamerového systému opět detekovala pohyb podezřelé osoby na střeženém pozemku. Dle udaného popisu se podařilo strážníkům muže zadržet, když odcházel z místa. I 37letý muž skončil v rukou policistů.

 

Kontroly pejskařů dopadly na výbornou.

Strážníci pokračují v sérii kontrol pejskařů. Tentokráte si posvítili na průvodce psů pohybující se v centru města a na Borech. Důraz byl především kladen na to, zda nenechávají psy volně běhat v místech, kde je to městskou vyhláškou zakázáno a jestli po psech uklízí exkrementy. Zkontrolováno bylo celkem 28 průvodců psů, ani jeden z nich v dodržování svých povinností nepochybil, proto jako odměnu obdrželi praktický zásobník na sáčky pro každodenní úklid po svých mazlíčcích.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz