Uskutečnila se tradiční akce pod názvem „Kostička“

Strážníci opět rozdávali dárky uvědomělým pejskařům.

V centru města se ve čtvrtek v odpoledních hodinách uskutečnila tradiční akce pod názvem „Kostička“, která se zaměřuje na dodržování pravidel a povinností průvodců psů vyplývajících z městské vyhlášky.

Akce byla realizována v místech, kde se nejčastěji pejskaři se svými čtyřnohými miláčky pohybují, tedy v sadovém okruhu města a širším centru. Strážníci se především zaměřili na to, zda průvodci mají své psy připnuté na vodítku a nezanedbávají úklid psích výkalů. Zkontrolováno bylo celkem osm pejskařů. Těm, kteří daná pravidla respektovali, rozdali strážníci užitečný dárek-kostičku se sáčky na sběr psích exkrementů. V kontrolách bude městská policie pokračovat nadále.

 

Jezdil s neplatným dokladem.

Spácháním dopravního přestupku na sebe poukázal řidič osobního motorového vozidla Škoda, když ve čtvrtek pár minut po poledni zaparkoval v pěší zóně v Martinské ulici. Během prověřování osobních údajů 28letého muže přišli strážníci na to, že se provinil ještě dalším přestupkem, a to propadlým řidičským průkazem. Celou záležitost  dořeší místně a věcně příslušný orgán.

 

Neuposlechl výzvy.

Přestupková komise ÚMO Plzeň 3 dořeší případ 33letého muže. Ten je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku, konkrétně neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci. Tohoto jednání se muž dopustil ve čtvrtek vpodvečer v Plzni na Americké třídě. Hlídka vůči muži prováděla nezbytné úkony ve věci týkajících se údajných vulgarit a obtěžování směřujících k ženě sedící na lavičce. Výpovědi obou účastníků se však značně lišily a žena nakonec nechtěla nic řešit. Namísto, aby muž v klidu odešel, jak byl požádán, začal přímo před obličejem strážníka mávat mobilním telefonem a od svého počínání neupustil, přestože k tomu byl opakovaně vyzván zákonnou výzvou. Zabránit jeho dalšímu jednání bylo nutné za pomoci hmatu a chvatů, teprve poté se zklidnil.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz