Řidič posilněný alkoholem nadýchal bezmála tři promile

Asistenti prevence pro ukrajinskou komunitu v terénu.

Asistenti prevence pro ukrajinskou komunitu mají za sebou první dny služby. V terénu je prozatím doprovází zkušený okrskový strážný nebo strážník. Poradit si museli už s různými situacemi. Jednou z posledních byla např. pomoc muži, kterého nalezli ležícího na podlaze  toalet čerpací stanice v Plzni v Zátiší. Hlídka muži poskytla nezbytnou předlékařskou první pomoc. Na místo přivolala zdravotníky a až do jejich příjezdu se o  muže starala. Komunikovala s ním a monitorovala jeho životní funkce.

 

Strážníci pomohli ženě vyhledat ztracený mobilní telefon manžela.

V neděli v dopoledních hodinách se v Šumavské ulici na hlídku služebny Bory obrátila 54letá žena, která potřebovala zoufale pomoc  s nalezením ztraceného mobilního telefonu svého manžela. Po zjištění, o jaký typ přístroje se jedná, aktivovali strážníci příslušnou  chytrou aplikaci k lokalizaci místa výskytu mobilního telefonu a společně s ženou se jej vydali hledat. Přístroj se nakonec podařilo najít u 44letého muže.  Ten jej neměl v úmyslu odcizit. Od rána, kdy mobilní telefon našel, jej ponechal zapnutý a čekal, až na něj někdo zavolá. Ztracený telefon se tak dostal ke svému majiteli.

 

Řidič posilněný alkoholem nadýchal bezmála tři promile.

Problém se zákonem čeká řidiče osobního motorového vozidla Škoda Octavia, který v neděli dopoledne v Šumavské ulici nerespektoval zákaz vjezdu. Strážníci vůz zastavili a při projednávání přestupkového jednání zjistili, že 34letý muž  z jižního Plzeňska řídil pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška, kterou u něj policisté ČR provedli, ukázala výsledek 2,76 promile. Příslušníci PČR se případem dále zabývají.


Zdroj:

Pužmanová Jana
www.mpplzen.cz