Střelecká soutěž. Krádež alkoholu. Opilci

Plzeňští strážníci předvedli svoje praktické dovednosti ve střelecké soutěži.

Dne 8.3. 2023 se dvě dvoučlenná družstva strážníků Městské police Plzeň zúčastnila střelecké soutěže „Municipal Police Challenge 2023“. V rámci soutěže se strážníci z celé republiky poměřovali v několika soutěžních disciplínách zaměřených na praktické použití služební zbraně, mířená střelba, střelba za ztížených světelných podmínek, plnění střeleckých úloh ve dvojicích. To vše pod tlakem stanovených časových limitů a bedlivým dohledem rozhodčích.

Dvojice plzeňských strážníků Miroslava Suchá a Pavel Kučera, nedala zbytku startovního pole šanci. Poměrně přesvědčivě zvítězila a získala pro Městskou polici Plzeň putovní pohár pro nejlepší team. Další dvojice strážníků MP Plzeň skončila lehce za polovinou dvaceti čtyř členného startovního pole. Gratulujeme!

 

Ukradl alkohol, skončil v rukou policie.

V sobotu kolem půl sedmé večer jela hlídka plzeňských strážníků ke krádeži, které se dopustil pětačtyřicetiletý muž v jedné z prodejen na Americké třídě. Muž ze Severních Čech se pokusil odcizit čtyři lahve alkoholu v celkové hodnotě 666,90Kč. Během lustrace strážníci zjistili, že na muži má PČR právní zájem. Následně byl převezen na obvodní oddělení policie, kde si jej kolegové od státní policie převzali k dořešení.

 

„Trošku jsem se napil, až jsem se opil“.

Takovéto vysvětlení měl pro strážníky v sobotu hodinu po poledni pětašedesátiletý muž ze severního Plzeňska, který ležel na trávníku před obchodem v Plzni Božkově. Jakýkoliv pokus o postavení se na vlastní nohy muži nevycházel. Protože ohrožoval svůj život a zdraví byl umístěn k vystřízlivění na protialkoholní stanici.

Dalším „zákazníkem“ na protialkoholní záchytné stanici byl jednačtyřicetiletý cizinec, který se nacházel před stupem na CAN. Na místě se s hlídkou strážníků spojil oznamovatel, který uvedl, že se muži pokoušel pomoc, aby se postavil na nohy, ale marně.  Orientační dechová zkouška se zastavila na hodnotě bezmála 4 ‰ alkoholu v dechu. Pro značnou intoxikaci alkoholem byl muž krátce před osmnáctou hodinou převezen k vystřízlivění.

 

Během víkendu vyráželi strážníci ke čtyřem seniorům na pomoc.

Celkem čtyřikrát se na Operačním oddělení městské policie ozval signál Tísňové linky seniorů. Ve dvou případech se jednalo o pád seniorů, kde postačila podaná ruka strážníků a následné usazení do křesla. V dalších dvou případech se namísto volala ZZS PK, která v jednom případě dvaaosmdesátiletého seniora uklidnila, že je vše v pořádku a má více dodržovat pitný režim. Ve druhém případě si záchranáři převzali sedmasedmdesátiletou paní k dalšímu ošetření tržné rány na noze, která vznikla v důsledku pádu berle na nohu.

 


Zdroj:

Veronika Kuchynková

www.mpplzen.cz