Pečené koleno

Ingredience:

marináda: 3 lžíce medu, 1 lžíce worcesteru, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce grilovacího koření;

maso: 1 uzené koleno, 4 cibule, větvička rozmarýnu, pepř, sůl, 3 stroužky česneku

 

Postup:

Koleno opláchneme, očistíme. Tenkým nožem uděláme tři krátké řezy až ke kosti, aby se koleno lépe provařilo. Dáme vařit na 15 minut a pak vodu vyměníme. Odstraníme tím trochu chemikálií. Do vyměněné vody dáme větvičky rozmarýnu, pepře, cibuli a asi jednu malou lžíci soli. Kolínko vaříme 50 minut.
Uvařené koleno vyndáme a kůži na povrchu asi 0,5 cm hluboko nařízneme na mřížku. Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a vtlačíme na několika místech do kolene. Pomažeme marinádou asi dávkou 1/3, podlijeme třemi lžícemi vývaru z kolena a dáme do trouby. Pečeme v troubě asi 30 minut na 200 °C. Průběžně přidáváme marinádu a poléváme troškou vývaru z kolena.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu