Ztracený králík Václav. Překročil rychlost v obci

Strážníci našli hledaného seniora.

V neděli odpoledne byla městská policie požádaná Policií ČR o spolupráci při pátrání po seniorovi trpícím Alzheimerovou chorobou, který odešel ze svého bytu. Zhruba čtvrt hodinky od vyslechnutí relace se podařilo pohřešovaného stařečka strážníkům naleznout. Při přejíždění mostu Generála Pattona si jej všimla projíždějící hlídka borských strážníků a do příjezdu policistů ČR se ho ujala.

 

Překročil rychlost v obci.

V sobotu v dopoledních hodinách prováděli strážníci služebny Dopravní skupiny měření rychlosti vozidel projíždějících Domažlickou ulicí ve směru do centra města. Před desátou hodinou zaznamenali radarovým zařízením rychle jedoucí motorové vozidlo Volkswagen Passat Variant. Místo maximálních 50 km/h tudy s autem řidič projížděl rychlostí přes 90 km/h. Po zjištění přestupku bylo vozidlo strážníky zastaveno. 49letý muž musí nyní počítat nejen s vysokou pokutou a zápisem trestných bodů do evidenční karty, ale také i zákazem činnosti na několik měsíců.

 

Ztracený králík.

Dočasný domov nalezl v Útulku pro zvířata v nouzi králík, který se zatoulal k parkovišti u multifunkčního sportovního areálu Škodaland. Jedna z návštěvnic hopkajícího králíka odchytila a předala strážníkům z odchytové skupiny. Ve zvířecím zařízení, kde nyní čeká na svého majitele, zvíře pojmenovali Václav.

 

Velitel MP uctil památku plzeňských odbojářů.

V sobotu 22. října se uskutečnil u pamětní desky na domě v ulici Pod Záhorskem vzpomínkový akt k uctění památky československých vlastenců, plzeňských odbojářů, spolupracovníků paraskupin ANTHROPOID, OUT DISTANCE, SILVER A STEEL. Za Městskou policii Plzeň položil květiny k památníku rodiny Králových velitel Ing. Bc. Petr Vlk.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz