Štěstí přálo strážníkům. Záchrana podchlazeného muže

Hledané osoby měly smůlu, štěstí naopak přálo strážníkům.

Dobré povědomí o osobách, které se aktuálně nachází v policejním pátrání, prokázali v pondělí plzeňští strážníci. Do rukou policistů předali tři hledané.

Jako první se ocitl na policejním oddělení 47letý cizinec. Hlídka stanice Územně strážní služby, která jej před druhou odpolední kontrolovala v Šafaříkových sadech, tušila, že jeho podobiznu zná z databáze osob v celostátním pátrání. Muž však neměl u sebe doklady, proto jej předvedla ke zjištění totožnosti. Policisté identitu muže ověřili a potvrdili, že podezření strážníků bylo opodstatněné.

V nesprávný čas na nesprávném místě se pohyboval i 56letý muž z Plzně. Když vpodvečer vcházel do domu v Plovární ulici, všimla si jej tatáž hlídka stanice Územně strážní služby. Věděla, že je pro policisty zájmovou osobou a proto přistoupila ke kontrole. Lustrace v policejních evidencích potvrdila, že je veden v požadavcích PČR.

Posledním, koho strážníci městské policie předali státním policistům, byl 19letý mladík. Upozornil na sebe sám, přišel za svým známým ohřát se do vnitřních prostor u bankomatů České spořitelny umístěných v Gerské ulici. Při ověřování osobních údajů bylo zjištěno, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání.

 

Strážníci zachraňovali podchlazeného muže.

Náhodná kolemjdoucí si v pondělí ráno při venčení psa všimla poblíž ulice Ke Slonům muže ležícího v mokré trávě. Z obavy o jeho zdraví zavolala na linku 156. Přivolaná hlídka po krátkém propátrávání luk a remízků muže nalezla. Třásl se a nemohl se téměř ani hýbat. Strážníkům uvedl, že leží na místě už dva dny a ztrácí cit v nohou, přičemž se jim svěřil s diagnózou onemocnění, které jej nedávnou postihlo a dalšími zdravotními komplikacemi, se kterými se léčí. Hlídka postiženého zabalila do izotermické fólie, aby se zahřál a přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Zatímco jeden ze strážníků zůstal u muže a monitoroval jeho základní životní funkce, druhý se mezitím vydal k nejbližší komunikaci kvůli navedení posádky záchranářů na inkriminované místo. Sanitka muže převezla do nemocničního zařízení.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz