Podezření na neoprávněný lov ryb. Peněženka byla navrácena majiteli

Zákaz řízení neutajil.

Uložený trest zákazu řízení motorových vozidel neodradil od usednutí za volant auta 34letého muže z jižního Plzeňska. Dávku smůly si muž vybral v úterý ráno při cestě z Plzně domů. Na Americké třídě si nevšiml dopravního značení a vjel do zákazu vjezdu, kde vykonávali hlídkovou činnost strážníci. Jimi zastavený řidič nepředložil při kontrole žádné doklady potřebné k řízení vozidla. Následně bylo zjištěno, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do září roku 2025. Přivolaní policisté ČR muži zakázali další jízdu a případ si převzali k došetření.

 

Podezření na neoprávněný lov ryb.

V úterý v ranních hodinách prověřovala hlídka stanice Územně strážní služby informaci o muži, který se usadil na břehu řeky Radbuzy a údajně neoprávněně loví ryby. Na inkriminovaném místě strážníci objevili v porostu u řeky postavený provizorní přístřešek z plachty. Kolem byl značný nepořádek a na zemi poblíž ležel zlomený prut na ryby. Strážníci zde zastihli 31letého muže z Tachovska. Ten jim přiznal, že na prut už nechytá, ale chytal i na vlasec. Zároveň se muž doznal, že žádný rybářský lístek ani povolenku k rybolovu nevlastní. Pro podezření z porušení zákona o rybářství bude záležitost postoupena k dořešení správnímu orgánu. Přístřešek muž za dohledu hlídky zlikvidoval a odpadky uklidil.

 

Peněženka s finanční hotovostí byla navrácena majiteli.

V úterý v dopoledních hodinách se na služebnu Městské policie Plzeň- Střed dostavil 42letý muž z jižního Plzeňska, který odevzdal nalezenou peněženku. Tuto peněženku nalezl ráno v Bezručově ulici na chodníku. Strážník nález zadokumentoval. Vyjma osobních dokladů, platebních karet, obsahovala peněženka i finanční hotovost ve výši víc jak tří tisíc korun. Muže, kterému peněženka patřila se po nezbytné součinnosti s PČR podařilo strážníkovi telefonicky zkontaktovat. Po oznámení dobré zprávy si „šťastlivec“ přišel svou peněženku na služebně městské policie vyzvednout.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz