Jízda pod vlivem alkoholu, drog a bez řidičského průkazu

Andulka i křeček.

Do plzeňského Útulku pro zvířata v nouzi se o víkendu dostala vyjma zatoulaných psů a koček i další jiná zvířata. V sobotu vpodvečer strážníci z odchytové skupiny dovezli do zvířecího zařízení nalezenou andulku vlnkovanou, která se zatoulala do ulice Družstevníků v Plzni v Radčicích a usadila se v trávě. Zde ji nalezl 41letý muž, odchytil ji a předal strážníkům.

Opravdovým překvapením byl pro strážníky však křeček. Hlodavce chytali v noci ze soboty na neděli přímo před vchodem u svojí služebny v Heyrovského ulici.

 

Při přecházení vozovky upadl a zranil se.

Posádka zdravotnické záchranné služby si od strážníků v sobotu vpodvečer převzala do své péče 46letého Plzeňana ležícího v kolejišti u zastávky MHD Liliová. Jako první muži přiběhli na pomoc náhodní svědci, vzápětí za nimi strážníci, kteří projížděli kolem vozidlem. Strážníci se snažili u muže zjistit zdravotní stav. Muž jen bezvládně ležel, chrčel a z rány na hlavě, kam se při pádu uhodil, mu tekla krev. Hlídka začala okamžitě s poskytováním nezbytné první pomoci. Využila k tomu obvazového materiálu a dezinfekce uložené ve zdravotnickém batohu ve služebním  vozidle. Do příjezdu zdravotníků strážníci monitorovali mužův zdravotní stav. Záchranáři pacienta transportovali na Emergency FN Lochotín.

 

Jízda pod vlivem alkoholu, drog a bez řidičského průkazu.

V noci z pátku na sobotu zpozorovala hlídka městské policie mezi ulicemi Malý Bolevec a Pode Dvory vozidlo BMW, které prudce vycouvávalo z parkovacího místa pro šikmé stání. Jízda osoby řídící vozidlo byla velmi nejistá. Strážníci zjistili, že za volantem sedí 31letá žena z Karlovarska. Z jejího chování a pohybů pojali strážníci ihned podezření, že je pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Během kontroly se žena doznala k řízení bez řidičského oprávnění. Přítomnost  hladiny alkoholu u ženy potvrdila dechová zkouška, při které nadýchala bezmála 1 promile. Žena se  rovněž podrobila testu na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Test vyšel pozitivní na amfetamin a metamfetamin. K dalšímu šetření si celou záležitost převzala Policie ČR.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz