Letní dětský tábor DOMINO 2022

Rekreační areál Lišice – Dolní Lukavice, který se nachází v těsné blízkosti stejnojmenné vesnice (okres Plzeň – Jih), Vám představuje nového provozovatele, kterým je Centrum volného času Domino. Jedná se spolek, který se věnuje táborovým, rekreačním, sportovním a ozdravným pobytům a aktivitám dětí, mládeže, rodinám s dětmi a seniorů, všech sociálních vrstev.

Snem a cílem je získat areál do vlastnictví a vybudovat z tohoto areálu opět funkční, moderní provozu schopný, vyhledávaný resort, jehož historie se datuje již od padesátých let.  A to i přesto, že to bude poměrně finančně těžká a realizačně náročná cesta. Provozovatelé věří, že díky svému zapálení pro věc a za pomoci sponzorů a různé podpory dojdou do cíle.

Rozlehlý areál zahrnuje chatky a sruby o kapacitě až 130 dětí a celkové kapacitě 160 osob. V areálu se dále nachází nově vybavená kuchyň s jídelnou, velká a malá klubovna, fotbalové, basketbalové, volejbalové, tenisové hřiště, ohniště a sociální zázemí zvlášť pro dívky a chlapce. Jídelna i velká klubovna může rovněž sloužit pro výukové účely, popřípadě také pro různé pohybové aktivity. Největším lákadlem do budoucna bude stávající koupaliště v areálu, které rovněž čeká na rekonstrukci. Samozřejmostí je Wi-Fi připojení v celém areálu.

Areál leží v příjemném prostředí, které nabízí širokou škálu využití k táborovým hrám, různým výletům jak pěšky, tak libovolnou dopravou. Bonusem je blízkost do Plzně a Klatov, kde je nepřeberné množství kulturních, poznávacích, sportovních a turistických cílů.

A jaké tábory pořádáme a pro koho?

U nás si tábor vybíráte podle věku. Pokud jedeš na tábor úplně poprvé a je ti 6-8 let, pak je pro tebe Můj První Tábor (neboli MPT jak říkáme u nás) ta nejlepší volba. Jako teenager si pročti něco o našem Adventure campu (AC – “áčkách” nebo taky “ácéčkách” v našem slangu), protože jestli si myslíš, že tábor je jen pro malý děti, tak se šeredně mýlíš. Nudit se rozhodně nebudeš! Pozor: AC jsou od 15 a mají věkovou hranici 18 let! A konečně se dostáváme k naší táborové stálici, k běžnému táboru pro děti 9-14 let.

Každým táborem nás provází tematicky založená celotáborová hra. Na dané téma se pak hrají různé hry a vedoucí si ladí kostýmy, díky kterým je každá hra autentičtější. Z minulých táborů máme za sebou mnoho zajímavých témat a ani letos to nebude jinak. Na děti čeká spousty her a úkolů, které souvisejí s tématem celotáborové hry. Kromě toho hrajeme mnoho sportovních her, pořádáme spoustu soutěží a zábavných programů. Děti se naučí týmové hře a tím si najdou spoustu kamarádů. Každý den máme jiný program. Plníme různé populární bobříky, barvíme trička, hrajeme vědomostní soutěže a deskové hry, případě zájmu volíme Miss a Missáka a další různorodé aktivity.

 

Co si na ale táboře nikdy neodpustíme?

První pomoc – zdravotnice proškolí a nacvičí první pomoc. O praxi se postarají vedoucí a děti z nejstaršího oddílu, kteří si herecky a umělecky připraví situace, které se v běžném životě stávají. Tato vzdělávací hra se u dětí těší velké oblibě. Z praxe si každý odnese víc než od školní lavice.

Táborák – všichni si posedáme okolo ohně, hrajeme na kytary (kterých se tam loni sešlo 6!), zpíváme si, povídáme a užíváme si hvězdy nad hlavou.

Olympiáda – den plný soutěžení a rekordů. Stejně jako na olympijských hrách. Jen s tím rozdílem, že mi soutěžíme ve své věkové kategorii. Ráno se zapálí olympijský oheň a odpoledne vítězové stanou na bedně vítězů.

Puťák – vyrazit do přírody s batohem na zádech, prozkoumat okolí, najít si místo na přespání, utužit oddílové vztahy, sami si uvařit…. to je náš puťák. My vedoucí ho naprosto zbožňujeme už od dob, kdy jsme jezdili jako děti.

Bojovku – bojovka, nočka, noční hra, stezka odvahy… Pro malé společenská týmová událost, která ve finále ani není strašidelná, protože ve skupince panuje vtipkování. Pro velké je to čas, kdy si prověří svoji stupnici strachu.

Fotbalový zápas – děti proti vedoucím. Nebo vedoucí proti dětem? Toť otázka, komu fandit.

Kromě velkého areálu pro naše táborové aktivity, máme blízko do lesa i k vodě. Ve vodě řádíme při parných dnech a les je nám místem, kde se odehrává většina našich her.

O děti a bezstarostné prožití prázdninových dní na táboře se stará zkušený tým složený z programových a sportovních vedoucích, oddílových vedoucích, zdravotnic, kuchařského personálu, uklízečky a technické údržby.

 

CHCEŠ S NÁMI NA TÁBOR A NEVÍŠ JAK SE MŮŽEŠ PŘIHLÁSIT?

Na stránkách www.tabor-domino.cz najdeš on-line přihlášku, kterou můžeš rovnou vyplnit. Vyplněný formulář přihlášky se odešle k zaevidování na vedení tábora. Ostatní dokumenty, které je potřeba vyplnit a podepsat (zdravotní list, prohlášení rodičů, souhlas rodičů), zašleme emailem.

Bojíš se, že na táboře nikoho neznáš. Řekni i kamarádům a pokud pojedou za každého přivedeného dostaneš slevu z táborové ceny.

Bohatý program a spokojenost dětí je pro nás na prvním místě.

Našim motem je rozesmát a zaujmout všechny táborové děti.

Těšíme se na stálé i nové táborníky.