Opilí mladiství. Nalezenec korela. Opilý spadl do odpadového svodu

Kontrola v hudebním klubu odhalila podnapilou mládež.

Ve čtvrtek 14. dubna provedly hlídky městské policie kontrolu v provozovně v centru města, při níž se zaměřily na zakázaný prodej a podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let. Zajistit se podařilo tři podnapilé chlapce ve věku 15 a 16 let. Ti při dechových zkouškách nadýchali od 0,61 do 2,17 promile. Záležitost si k dalšímu šetření převzala Policie ČR.

 

Nalezenec korela.

V pátek 15.dubna odpoledne přinesl do Útulku pro zvířata v nouzi 43letý muž nalezeného opeřence. Sameček korely se usadil na okně domu  v Domažlické ulici, kde muž bydlí.

 

Celostátně hledaná žena.

Na obtěžování kolemjdoucích doplatila ve čtvrtek 14.dubna odpoledne na náměstí  Míru 46letá žena ze středních Čech. Při ověřování osobních údajů v policejních evidencích vyšlo najevo, že je po ní vyhlášeno celostátní pátrání. Strážníci ženu zajistili a předali policistům.

 

 Hledaný muž přišel na služebnu řešit dopravní přestupek.

Značně překvapený musel být 48letý Plzeňan, který ve čtvrtek 14. dubna  odpoledne přišel řešit na služebnu městské policie v centru dopravní přestupek. Při zadávání údajů do informačního systému MP strážníky systém upozornil, že je muž na seznamu osob v celostátním pátrání a policisté pátrají také po registračních značkách vozidla, s nímž měl dopravní přestupek spáchat. Strážníci muže převezli na policejní oddělní a předali republikovým policistům k dalším úkonům.

 

Drama na Lochotíně.

Velké drama se odehrálo v pátek  15. dubna dopoledne v jednom z bytů ve Žlutické ulici. Skokem z okna chtěl po hádce s partnerkou ukončit svůj život 39letý muž.  Jako první na místo dorazili strážníci. Ti  zajistili prostor pod oknem bytového  domu a zavolali hasiče. Strážník s psychicky rozrušeným mužem navázal rozhovor, přičemž se jej snažil odradit od jeho úmyslu. Ve vhodné chvíli strážník využil mužovy chvilkové nepozornosti a za využití hmatů a chvatů a s dopomocí hlídky PČR jej strhl z parapetu do místnosti. Dalšímu nebezpečí společně zabránili nasazením pout. K došetření si událost převzala PČR.

 

Opilý muž spadl do odpadového svodu.

Do péče zdravotnické záchranné služby předali v úterý vpodvečer strážníci městské policie silně opilého 38letého muže ze středních Čech. Muž může podle všeho mluvit o obrovském štěstí. Když jej strážníci nalezli, byl celý zablácený a stěžoval si na značnou bolest ruky po pádu do odpadového svodu u silnice. Při dechové zkoušce  nadýchal 3,16 promile.  Do příjezdu zdravotníků se hlídka  o muže postarala.

 

Opilá žena si spletla cestu, byla pořádně překvapená.

V pátek 15. dubna večer přijalo operační oddělení městské policie telefonické oznámení o ženě, která stojí na mostě v Těšínské ulici za zábradlím. Na místo okamžitě vyjela hlídka, která uviděla ženu stát čelem do vozovky a křečovitě se držet zábradlí. Jak se vzápětí ukázalo, nejednalo se o ženu se sebevražednými úmysly, nýbrž o podnapilou 57letou ženu, která si spletla u mostu vstup na chodník a ocitla se nečekaně na opačné straně zábradlí. Hlídka ženu dostala do bezpečí, doprovodila ji do místa bydliště a předala ji spolubydlícímu, který se o ni postaral.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz