Chtěl se otrávit nemrznoucí směsí. Opil se a nedokázal se ovládnout

Muž se chtěl otrávit nemrznoucí směsí do chladiče.

V pátek 25. března večer znepokojilo obsluhu čerpací stanice v ulici U Prazdroje podivné chování muže, který seděl na trávníku vedle provozovny. Proto na něj upozornila hlídku městské policie, která přijela k pumpě natankovat. Když strážníci k muži přistoupili blíž, všimli si, že se chystá napít z láhve podobné nádobě na motorový olej. V takovém jednání mu ihned zabránil jeden ze strážníků. Vzápětí se ukázalo, že šlo o nemrznoucí směs do chladiče. 57letý muž přiznával, že chtěl ukončit svůj život. Strážníci s mužem do příjezdu záchranářů komunikovali a udržovali jej v klidu. Hlídka PČR u muže provedla dechovou zkoušku s výsledkem 2,07 promile a celou záležitost si převzala k šetření. Zdravotníci muže převezli za asistence strážníků k dalším vyšetřením do nemocničního zařízení v Plzni na Lochotíně.

Odložené morče.

V pátek odpoledne předali strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat do Útulku pro zvířata v nouzi morče. Někdo jej odložil v krabici u obchodu v Mohylové ulici, kde jej nalezla náhodná kolemjdoucí. Zvíře bylo v dobrém stavu a nejevilo známky týrání.

Nerespektoval zákaz řízení.

V neděli 27.března ráno zastavila a kontrolovala hlídka Dopravní skupiny v centru měst řidiče osobního motorového vozidla Škoda Octavia, který porušil v centru města zákaz vjezdu. Lustrací v evidenci řidičů bylo strážníky zjištěno, že 47letý muž z Domažlicka řídil automobil i přesto, že má od 19. března letošního roku uložen trest zákazu řízení motorových vozidel. Přivolaní policisté muži zakázali další jízdu a celou záležitost si převzali k dalšímu šetření.

Opil se a nedokázal se ovládnout.

Silně podnapilý 28letý muž na sebe svým chováním upozornil v pátek odpoledne hlídku městské policie. Cestou Veleslavínovou ulicí vykřikoval vulgarismy, agresivně gestikuloval pažemi a vše dovršil tím, že udeřil do zaparkovaného motocyklu. Strážníkům tvrdil, že se pohádal s přítelkyní, opil se a neovládá své jednání. Strážníci se jej z toho důvodu rozhodli převézt k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Při čekání na příjezd převozového vozidla začal muž hlídku městské policie napadat. Agresivní jednání muže vygradovalo, když se pokusil jednoho ze členů hlídky kopnout. To se mu nepovedlo, za pomoci donucovacích prostředků byl zpacifikován a skončil v poutech.
Jelikož bylo zjištěno, že muž má zraněný prst, byl nejdříve převezen na chirurgii k ošetření a následně přepraven k vystřízlivění na PAZS. Přestupkové jednání muže bude postoupeno k dořešení správnímu orgánu.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz