Kraj vyhlásil výtvarnou výzvu pro žáky 1. a 2. stupně ZŠ na téma digitálních závislostí

Žáci základních škol se mohou zúčastnit nově vyhlašované výtvarné soutěže Karlovarského kraje s názvem „Digitální závislosti pohledem dětí“. Děti a mladí lidé se tak budou aktivně podílet na tvorbě nové krajské preventivní kampaně. Výtvarná dílka, která v soutěži uspějí, budou zařazena do chystaných publikací o nadužívání digitálních technologií a o riziku vzniku závislosti.

Publikace připravuje k vydání Odbor bezpečnosti a krizového řízení Krajského úřadu Karlovarského kraje. „Půjde o tři brožury určené rodičům dětí různých věkových kategorií od předškolního věku až po dospívající. Tématem publikací je nadměrné užívání digitálních technologií a rizika vzniku závislosti, které s tím souvisí. Rádi bychom publikace zpestřili ilustracemi samotných dětí, které se tímto způsobem zapojí do  preventivních aktivit,“ uvedla krajská protidrogová koordinátorka Martina Valentová.

Veškeré informace a podmínky k účasti v soutěži včetně přihlašovacího formuláře najdou zájemci na stránkách Bezpečnostního portálu Karlovarského kraje: https://bit.ly/36BV9RP. Pro dotazy a více informací můžete také kontaktovat krajskou protidrogovou koordinátorku, Bc. Martinu Valentovou (e-mail: martina.valentova@kr-karlovarsky.cz, mobil: 736 650 380, telefon: 354 222 197)


Zdroj:

Mgr. Jana Pavlíková
tisková mluvčí
www.kr-karlovarsky.cz