Odpad nepatří do do křoví. Zoufalý pokus o podvod

Pytle s odpadem patří do kontejneru, ne do křoví.

Přestupková komise ÚMO Plzeň 3 se bude zabývat prohřeškem  dvou cizinců.  Ti jsou podezřelí ze znečištění veřejného prostranství. Tohoto  skutku se dopustili  v neděli večer  v blízkosti autobusové zastávky „U Ježíška“. Strážníci viděli oba muže přehazovat  plastové pytle plné  odpadu   přes zábradlí  do rostoucích keřů.  Hlídka dvojici přiměla, aby odhozené odpadky z křoví sesbírali a odnesli je do  nejbližšího kontejneru na komunální odpad.

 

Zoufalý pokus o podvod.

Svérázným způsobem chtěl získat peníze na živobytí 30letý cizinec. Prázdné láhve od alkoholu, naplnil směsí vody a koly a pokoušel se je prodat jako alkoholický nápoj. S nabídkou prodeje oslovil dnes kolem druhé hodiny ráno v Plzni na Americké třídě 48letého muže. Tomu se okolnosti nabízené transakce zdáli pochopitelně podezřelé, proto oslovil právě projíždějící hlídku městské policie. Ta cizince vzápětí zajistila. Počínáním cizince, který je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku, se bude zabývat přestupková komise.

 

Zraněnou namol opilou ženu odvezla záchranka.

V pátek  v osm hodin večer vyjížděla hlídka městské policie na Klatovskou třídu kvůli ženě sedící na chodníku. Po příjezdu na místo strážníci  našli 27letou ženu, která vykazovala  známky silné opilosti.  Ta  se podvolila dechové zkoušce, při níž přístroj ukázal  hladinu alkoholu v dechu v hodnotě 3,58 promile.  Vzhledem k tomu, že měla žena zranění v obličeji, zavolali  na místo strážníci záchrannou službu  . Záchranka  ženu odvezla k vyšetření do nemocnice.

 

Strážník pomáhal u dopravní nehody.

V sobotu ráno projížděl strážník městské policie Koterovskou ulicí těsně poté, co se na křižovatce s Rubešovou ulicí  stala dopravní nehoda se zraněním. Okamžitě začal jednat, účastníkům nehody  přivolal rychlou záchrannou službu  a prostřednictvím operačního oddělení  kontaktoval dopravní policisty. Řidičce vozidla Škoda Fabia, která  byla v šoku, pomohl z havarovaného  vozu ven a usadil ji do služebního auta. Po nezbytně nutnou dobu s pomocí svých kolegů usměrňoval  dopravu.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz