Odchyt agresivního psa v bytě zemřelého. Odchyt exotických zvířat

Agresivní pes nechtěl vpustit záchranné složky do bytu zemřelého.

Strážníci městské policie byli ve středu vpodvečer požádáni o pomoc při odchytu agresivního psa v bytě zemřelého v Plzni na Lochotíně. Zvíře nechtělo dovnitř nikoho pustit a komplikovalo hasičům přístup přes otevřené okno. Strážníci se  ihned chopili  úkolu, jeden  z nich  byl v koši automobilového žebříku hasičů vyzdvižen k oknu ve čtvrtém patře domu.  Vstoupil dovnitř, vytlačil psa do chodby a  pomocí odchytové tyče jej odchytil. Hasič tak  měl volný přístup k otevření vchodových dveří zevnitř. Psa strážníci dočasně umístili  v plzeňském útulku.

 

Agama vousatá, papoušek i andulka.

Agama vousatá, papoušek  Agapornis Fišery a andulka vlnkovaná to je výčet exotických zvířat, o které se ve středu postarali strážníci  z odchytové skupiny. V dopoledních hodinách ohlásil na linku městské policie obyvatel Lábkovy ulici nález leguána. Po příjezdu  však strážníci zjistili, že jde o agamu vousatou. Exotický ještěr byl silně podchlazený  a poraněný na hlavě. Strážníci jej převezli do Tropického ráje Akva Tera v Plzni na Palackého třídě.

V odpoledních hodinách se ozval 43letý obyvatel ulice Nad ZOO a předal strážníkům odchyceného papouška, který k němu přiletěl o víkendu do bytu. Prostřednictvím sociální  sítě se snažil sám najít majitele. Papoušek   rodu Agapornis Fišery  je kroužkovaný. Kroužkovaná je i andulka vlnkovaná, která byla nalezena vpodvečer  v ulici K Papírně.  Oba opeřenci našli zatím domov v plzeňském Útulku pro zvířata v nouzi, kde se o ně mohou chovatelé přihlásit.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz