Agresivní expřítel. Našel se papoušek. Opilec skončil v poutech

Své bývalé přítelkyni vyhrožoval, že má doma zbraň a snažil se ji zastrašovat.

V sobotu před pátou hodinou ranní vykonávala hlídka městské policie kontrolní činnost u hlavního vlakového nádraží, kde je oslovila rozrušená žena, která brečela. Následně ke strážníkům přišel i muž, který na ženu gestikuloval a ptal se, zda chce mít problém. Čtyřiadvacetiletá cizinka hlídce sdělila, že byla tímto mužem napadena, je to její bývalý přítel. Následně uvedla, že se potkali před nádražím, muž měl z nervů zahodit telefon a když jej sebrala, aby mu ho podala, tak ženu odhodil a osočil se na ni, že mu telefon ukradla. Mladá žena se celá třásla strachy, neboť se bála dalšího napadení a požádala hlídku, aby s ní setrvali na místě do příchodu kamarádky. Třiatřicetiletý muž byl k ženě značně agresivní, což vygradovalo, když se na místo dostavila kamarádka s kamarádem a agresor se rozhodl si vše vyříkat s oním mužem a poprat se. Strážníci muže od sebe odtrhli a na místo přivolali PČR, neboť se situace nadále vyostřovala. Následně se k celé události připojil další muž posilněný alkoholem, který urážel hlídku MP. Hlídka PČR, která dorazila na místo si celou věc převzala a expřítele mladé ženy odvezla na oddělení policie k dalším úkonům.

 

 

Našel se papoušek mniší.

V sobotu po třinácté hodině jeli strážníci z odchytové skupiny na Mikulášské náměstí, kde na ně již čekala oznamovatelka, která našla na stromě papouška. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo zjistit majitele, byl převezen do Útulku pro zvířata v nouzi a poznatek o nálezu zvířete byl předán na Odbor životního prostředí.

 

Nadýchal, byl agresivní, skončil v poutech.

V sobotu před šestnáctou hodinou byli strážníci vysláni do Dolní ulice, kde se měly nacházet ležící osoby. K hlídce MP se přihlásila dívenka, že za zahradou viděla dva ležící muže a hlídku k nim dovedla. Strážníci muže probudili a po kontrole totožnosti z místa v klidu odešel pětačtyřicetiletý muž se slovy, že nechce mít žádné problémy. To se ovšem nedalo říci o jeho společníkovi, který neustále usínal a při pokusu z místa odejít pryč padal a strážníkům tvrdil, že v tomto stavu ráno vstává a ať ho nechají být nebo to neskočí dobře. Při dechové zkoušce nadýchal 3,87‰. Bez pomoci se devětadvacetiletý muž nedokázal udržet na nohou a navíc začal být velmi agresivní vůči hlídce MP. Následně jednoho ze strážníků odstrčil a snažil se z místa utéct. V tom okamžiku byly použity donucovací prostředky a muži přiložena pouta. Poté hlídce sdělil, že užívá diazepam předepsaný doktorem. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem byl na místo přivolán lékař, který po nezbytném vyšetření sdělil, že muž je v pořádku a může být umístěn na záchytnou stanici.

Jeho jednání bude nadále řešit příslušný správní orgán.


Zdroj:

Veronika Kuchynková

www.mpplzen.cz