Odložili zvířata. Přiznal se k zákazu. Hledaný cizinec

V Božkově někdo odložil tašku se zvířaty.

V pátek vpodvečer předali strážníci ze skupiny odchytů zvířat do Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici  dva králíky a morče.  Někdo je odložil v cestovní tašce v ulici k Hrádku. Zvířata byla v dobrém zdravotním stavu a nejevila známky týrání.

 

Pod vlivem alkoholu se přiznal k zákazu.

V pátek před desátou hodinou  v noci upoutal  hlídku strážníků  v Plzni na Americké třídě způsob jízdy řidiče  osobního motorového vozidla Škoda Felicia. Strážníci pojali  podezření, že  řidič řídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Při kontrole se jejich podezření potvrdilo. Pětačtyřicetiletý muž  nadýchal při dechové zkoušce 0,33 promile. To nebyl ale jediný mužův  prohřešek. Při lustraci řidiče vyšlo navíc najevo, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Kvůli podezření ze spáchání trestného činu si záležitost převzali k dořešení policisté ČR.

 

Opilý cizinec byl hledaný.

Přebral alkoholu a doplatil na to. Tak se dá hovořit o cizinci, který se v neděli odpoledne v centru Plzně přivedl vlivem alkoholu do takového stavu, že musel být umístěn k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Při propuštění jej strážníci převáželi ke ztotožnění na oddělení cizinecké policie, kde jej policistům museli ponechat k dalším úkonům. Při ověřování totožnosti se totiž ukázalo, že na 29letého muže původem z Rumunska je vydán evropský zatýkací rozkaz.

 

Dramatická záchrana se šťastným koncem.

V pátek odpoledne zavolala na tísňovou linku 156 31letá žena, která měla  vážnou obavu o svého bývalého přítele, který je silný diabetik. Vyzvednout měl jejich dcerku ze školky, ale neudělal to. Telefon nezvedal a  dveře bytu neotvíral. Na místo vyrazili  okamžitě strážníci.  Díky  sousedce se dostali po parapetu  k oknu mužova bytu. Přes okno uviděli, že leží na posteli  v nepřirozené  poloze a nehýbe se. Na hlasité volání a klepání vůbec nereagoval. Během chvilky dorazili strážníci, kteří se dostali  k oknu pomocí teleskopického žebříku, okno speciální planžetou otevřeli a  vstoupili dovnitř. Jen stěží jim muž sdělil, že se léčí s cukrovkou. Hlídky poskytly muži okamžitou první pomoc a byt zpřístupnily přivolaným záchranářům, kteří si muže převzali do své péče.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz