Poděkování sestrám z České asociace sester

U příležitosti Mezinárodního dne sester, který připadá na dnešní den, se hejtmanka Ilona Mauritzová setkala se zdravotními sestrami, členkami České asociace sester, aby jim poděkovala za jejich práci napříč všemi obory ve zdravotnické péči.

Slavnostního setkání na krajském úřadě se zúčastnila za Českou asociaci sester také Nina Müllerová, z Centra řízení kvality, FN Plzeň a společně s ní 21 zdravotních sester, které jsou členkami České asociace sester a dlouhodobě spolupracují na rozvoji jednotlivých oborů a především také na vzdělávání nejen stávajících sester v zařízeních v Plzeňském kraji, ale také na vytváření podmínek pro současné studenty zdravotnických škol. Vybrané sestry pracují ve FN Plzeň, Klatovské nemocnici, Stodské nemocnici, Rokycanské nemocnici, Domažlické nemocnici, nemocnici Privamed Plzeň, Psychiatrické nemocnici v Dobřanech, EUC Klinice Plzeň, agentuře domácí péče MIDOP.

„Právě dnešní den, který je mezinárodním svátkem všech zdravotních sester, je pro mě osobně velmi významným dnem. Práce zdravotních sester je velmi náročná a více se o ní mluví až v souvislosti s pandemií. Považuji za důležité, aby prestiž tohoto povolání byla vnímána nejen ve spojení s uplynulým rokem, ale i v době klidu. Vždyť bez sester by nefungovala řádně žádná nemocnice, ambulance ani další zařízení,“ říká hejtmanka Ilona Mauritzová.

Jako poděkování dostaly všechny sestry dárek v podobě poukazu na prohlídku pivovaru, vinařských závodů nebo ZOO a Dinoparku v Plzni. Dále květinu, láhev sektu a symbolické Srdce pro sestry, které zajistila Nina Müllerová za FN Plzeň.

U příležitosti Mezinárodního dne sester a zároveň jako poděkování připravil Plzeňský kraj dnes od 17 hodin on-line koncert pro všechny lékaře, sestry, ošetřovatele, sanitáře, zdravotnické záchranáře ale také studenty – budoucí lékaře a sestry, kteří v době koronavirové pandemie odvedli skvělou práci.

Odkaz na on-line přenos na profilu Plzeňského kraje ZDE.

Odkaz na on-line přenos na youtube kanálu Plzeňského kraje ZDE.


Zdroj:

Bc. Eva Mertlová

tisková mluvčí

Oddělení mediální komunikace

www.plzensky-kraj.cz