3 roky – 3 akce s KAMem

Přestože Kancelář architektury města Karlovy Vary (KAM KV) prochází nyní v souvislosti s nečekaným odvoláním ředitele Petra Kroppa složitým obdobím, blíží se doba, kterou si každý rok připomínáme, a to založení této kanceláře. Už tři roky příspěvková organizace města pracuje na důležitých úkolech – jaká je budoucí vize města, jak bude město vypadat za 20 let,  nastavuje koncepci rozvoje, vyjadřuje se ke konkrétním stavebním záměrům, zlepšuje kvalitu veřejných prostorů, komunikuje s  veřejností. V rámci svého výročí připravil KAM 3 online akce, které Vám naši činnost přiblíží.

Organizaci zřídilo karlovarské zastupitelstvo. Založil ji a vedl architekt Petr Kropp, který se do Karlových Varů vrátil po více než 30letém působení v Německu a Nizozemsku kvůli příležitosti vést tým odborníků KAM KV. Vysvětluje to takto: “Jsem přesvědčen, že město s úžasnou kvalitou architektonického dědictví, společenským a kulturním významem potřebuje ke kvalitnějšímu a spokojenějšímu životu obyvatel dlouhodobý odborný koncepční přístup pro koordinaci svého soudobého rozvoje.” Nejen o svých zkušenostech ze zahraničí promluví v přednášce Z Amsterdamu do Varů, která proběhne online v den výročí založení, tedy 1. 3. 2021 od 18 hodin. Během prvních tří březnových dní si pro Vás KAM nachystal 3 akce – kromě přednášky architekta Kroppa se můžete těšit na SLAM poetry a na video shrnující 3 roky KAMu ve službách města.

V roce 2021 máme 8 kolegů s různými úvazky – architekti, krajinářská architektka, UNESCO koordinátorka, specialistka na komunikaci a administrativní pracovnice. Na otázku, jaké nejdůležitější projekty KAM v uplynulých třech letech řešil, není tak snadné odpovědět. Pokusil se o to jeden z architektů KAMu, Karel Adamec: “Doprovázíme revitalizace veřejných prostranství města, k tomu jsme letos dokončili spolu s atelierem MCA práci na Strategii a Manuálu koncepčního přístupu k veřejným prostranstvím, který nabízí vodítka a mantinely pro architekty a projektanty pracující pro město. Z projektů veřejných budov je klíčová především práce na hledání nové náplně pro budovy Císařských lázní a Vřídelní kolonády, z urbanistického hlediska je pak nejvýznamnějším projektem řešení širšího centra, tedy okolí Dolního nádraží.” Za tři roky svého působení se KAM KV chopil více jak 30 konkrétních projektů a vyjádřil k nim svá doporučení. Více informací o KAMu a jeho akcích a projektech najdete na webu www.kamkv.cz, sledovat je můžete také na Facebooku a na Instagramu.

3 roky KAMu – 3 online akce pro Vás!

 

PONDĚLÍ 1. 3. v 18:00

Z Amsterdamů do Varů – přednáška Dipl. – Ing. Petra Kroppa

ONLINE – odkaz najdete na www.kamkv.cz

 

Petr Kropp, první ředitel Kanceláře architektury města Karlovy Vary, představí v online přednášce své architektonické zkušenosti převážně z Nizozemska, se kterými se vrátil zpátky do Karlových Varů, aby pracoval se svým týmem na budoucí vizi města.

Co mají jeho nizozemské projekty společného s prací na vizi města Karlovy Vary?

 

ÚTERÝ 2. 3. v 18:30

SLAM poetry na třetí: Dr. Filipitch o KAMu a veřejném prostoru

ONLINE – odkaz najdete na www.kamkv.cz

 

I když se nemůžeme setkávat, tradice je tradice. A tak i 3. výročí oslavíme se SLAM poetry! Dr. Filipitch, mistr ČR 2017 ve SLAM poetry, vystoupí se svými texty o veřejném prostoru a jako dárek pro KAM vystoupí s autorským textem právě o KAM KV!

 

STŘEDA 3. 3. v 18:30

Seznamte se s KAMem – KAM 3 roky ve Varech

ONLINE – odkaz najdete na www.kamkv.cz

 

Premiéra online videa o Kanceláři architektury města Karlovy Vary a o prvních třech letech její existence. Seznamte se s prací a týmem KAM KV.


Zdroj:

Mgr. Jana Boukalová

PR a komunikace

www.kamkv.cz