Šestnáctiletá se opila tak, že ji museli odvézt záchranáři. Řidič pod vlivem. Vybil si vztek na zastávce

Opilá dívka skončila v péči zdravotníků.

Šestnáctiletá dívka se v neděli opila tak, že ji museli odvézt záchranáři.

V osm hodin večer vyjela hlídka ze služebny Lochotín k oznámení o podnapilé dívce na zastávce MHD Plzeňka v Gerské ulici. Stav dívky napovídal požití většího množství alkoholu. Dotyčná to i sama potvrdila, vypít měla dvě láhve vína. Cestou domů dívku objevila její kamarádka, která k ní zavolala záchranáře. U teenagerky nebylo možné vzhledem k jejímu stavu provést dechovou zkoušku. Jak se dívka k alkoholu dostala, kdo ji ho prodal nebo podal, strážníkům neřekla. Matku dívky, která se dostavila na místo, strážníci poučili o skutečnosti, že celou věc oznámí k dořešení orgánu sociálně právní ochrany dětí. Pacientka byla zdravotnickou záchrannou službou převezena do nemocničního zařízení.

 

Zastavili ho, protože mu nesvítilo zadní světlo.

Řidič nadýchal skoro dvě promile.

Borští strážníci v neděli v noci odhalili řidiče pod vlivem alkoholu. Nesvítící zadní světlo při jízdě bylo důvodem, proč jej hlídka ve Dvořákově ulici zastavila. Protože během kontroly pojali strážníci podezření, že 35letý cizinec usedl za volant pod vlivem alkoholu, vyzvali jej, aby se podrobil dechové zkoušce.  Přístroj Dräger při ní vykázal pozitivní výsledek. Muž nadýchal při prvním měření  1,89 promile.  Republikoví policisté si celou záležitost převzali na místě k dalšímu šetření.

 

Vybil si svůj vztek na označníku zastávky.

Kuráž mu ještě možná dodal alkohol.

 Zřejmě špatný den měl v pátek dopoledne 29letý muž ze severního Plzeňska. Rozzuřený na celý svět a na jeho dění si vybil svoji zlost na označníku zastávky MHD „Severka“.  O jeho agresivním počínání byli informováni strážníci, kteří okamžitě na místo vyjeli. Tady se k nim přihlásil svědek, který jim vandala označil. Dechová zkouška u muže odhalila navíc požití alkoholu, nadýchal 1,12 promile. Případ včetně zadrženého muže byl předán k dořešení přivolaným policistům.

 

Hledaného muže zadrželi strážníci u autobusového terminálu.

V pátek v noci kontrolovali strážníci ze služebny Městské policie Plzeň- Střed autobusový terminál v Šumavské ulici. Zde si všimli na schodech vedle eskalátorů sedícího muže, a protože byl podezřelý z přestupkového jednání, spočívajícího v nedodržení restriktivního opatření, kdy porušil zákaz vycházení, rozhodli se strážníci s ním záležitost projednat. Při zadávání údajů do systému IS MP Manager ale zjistili, že by policisté mohli mít na předání 31letého muže zájem. Což se následně lustrací v policejních evidencích potvrdilo, proto byl předán republikovým policistům na jejich oddělení.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz