Zákaz pobytu v Plzni. Řidiče zákaz řízení netrápil. Zraněný muž

V Plzni měl zákaz pobytu.

Nepamatoval si, že v Plzni nemá co dělat.

Problémy se zákonem teď čekají 62letého muže z Rokycanska. Strážníci ze stanice Územně strážní služby se jej rozhodli v úterý dopoledne zkontrolovat v Prokopově ulici, protože se domnívali, že po jeho osobě pátrají policisté.  Sám muž jim přitom uvedl, že si nepamatuje, zda má ještě v našem městě platný zakázaný pobyt. To, že nemá v Plzni opravdu co dělat, potvrdila lustrace v policejních evidencích, navíc měli policisté na předání jeho osoby právní zájem. V doprovodu strážníků zamířil muž na policejní oddělení, kde byl předán republikovým policistům k dalšímu šetření.

Nerespektoval zákaz řízení a usedl za volant.

Řidiče zřejmě zákaz řízení netrápil.

Porušením dopravních předpisů na sebe v úterý dopoledne upozornil řidič osobního motorového vozidla Opel Astra v Plzni na Slovanech, kde vjel do zákazu vjezdu v ulici Slovanská alej. Strážníci jej zastavili a chtěli s ním dopravní přestupek projednat. Při kontrole bylo zjištěno, že 25letý muž nemá u sebe všechny doklady potřebné pro řízení vozidla. Dále pak vyšlo najevo, že za volant vůbec neměl usednout, protože až do srpna roku 2021 má vysloven zákaz řízení.  Celou věc si na místě převzali k dořešení přivolaní policisté.

 

Ke zraněnému muži volali strážníci záchranáře.

Do péče zdravotníků předali v úterý vpodvečer lochotínští strážníci 59letého muže, kterého nalezli na základě předchozího telefonického oznámení u supermarketu v Lidické ulici. Muž působil zmateně a nebyl schopen souvisle komunikovat. Na hlavě a na uchu měl tržnou ránu, jejíž ošetření od strážníků odmítl. Do příjezdu záchranářů alespoň tedy hlídka monitorovala jeho základní životní funkce. Po vyšetření byl sanitním vozem ZZSPK odvezen do nemocničního zařízení.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz