Stařenka v noční košili čekala na MHD. Promrzlý bezdomovec spal pod tratí. Podezřelý řidič

Zmatená stařenka v noční košili postávala na zastávce.

Říkala strážníkům, že jde od lékaře.

Pouze v noční košili v neděli časně ráno postávala na zastávce MHD „Bazén Slovany“ 86letá stařenka. K jejímu štěstí si ji všiml některý z občanů a zavolal na městskou policii. Na místo hned vyjela hlídka, která se o ní okamžitě postarala. Zmatená seniorka říkala strážníkům, že jde od lékaře. Byla prochladlá, a proto ji strážníci zabalili do izotermické fólie a posadili do služebního vozidla, aby se zahřála. Přivolaní záchranáři se po prvotním vyšetření rozhodli, že ji přepraví do nemocničního zařízení.

 

Promrzlý bezdomovec spal v podchodu pod tratí.

Městská policie vždy s přibývajícím chladným počasím a zimou zvyšuje dohled nad místy, kde pobývají osoby bez přístřeší. Po celý rok patří jejich monitorování prakticky k jejich běžné hlídkové činnosti.

V neděli večer kontrolovala hlídka ze služebny Městské policie Plzeň- Střed místa, kde osoby bez domova bez přístřeší pobývají. Jedním z nich byla Radobyčická ulice, kde v podchodu pod tratí nalezla na zemi pod dekou spícího bezdomovce. Zdravotní stav 66letého muže si vyžádal příjezd záchranářů. Muž po probuzení tvrdil, že je tak promrzlý, že se nemůže ani hýbat. Dechová zkouška vyloučila, že by mu v těle koloval nějaký alkohol. Sanitkou byl muž převezen do nemocničního zařízení.

 

Řidič se choval za volantem podezřele.

Brzy vyšel najevo důvod.

V sobotu v noci předali doubravečtí strážníci k dořešení policistům případ řidiče osobního motorového vozidla Škoda řídícího pod vlivem alkoholu.  Muž za volantem se prozradil svým chováním a nejistou jízdou.  Jakmile uviděl vozidlo strážníků hlídkujících v Jateční ulici, zazmatkoval, za jízdy použil varovných světel a nečekaně odbočil do místního výrobního areálu, kde najel   předními koly do obrubníku a vozidlo nárazem zastavilo. Třicetiletého cizince vyzvali strážníci, aby se podrobil dechové zkoušce. Výsledkem byla naměřená hodnota 2,06 promile, při opakovaném měření pak přístroj ukázal hodnotu hladiny alkoholu o něco málo nižší.

 

Muže, co v Radobyčicích vybíral odpad z kontejnerů, hledali policisté.

V noci ze soboty na neděli byl operační strážník na lince 156 upozorněn na podezřelého muže, který se pohybuje v Radobyčicích na rozhraní Dlážděné a Sportovní ulice. Strážníkům ze služebny na Borech se jej podařilo vzápětí dle popisu zajistit. Jednalo se o 27letého muže z Klatov. Hájil se tím, že nemá kde spát a po okolí přebírá kontejnery na odpad. Strážníci jeho osobu prověřili lustrací v policejních evidencích a zjistili, že na předání muže mají právní zájem policisté ČR. Vozidlem MP Plzeň byl muž převezen na policejní oddělení a předán republikovým policistům k dalším úkonům.

 

Seniorka volala o pomoc.

Tísňovou linku 156 vytočila v sobotu nad ránem obyvatelka domu v Železničářské ulici v Plzni na Doubravce a operačního strážníka informovala o tom, že ve vedlejším vchodě přes zeď svého bytu slyší zoufalé volání o pomoc. Hlídka doubraveckých strážníků byla zanedlouho na místě. Dovnitř do domu ji pomohl obyvatel z přízemí. Volání o pomoc vycházelo z bytu ve čtvrtém patře. Hlídka s ženou za dveřmi navázala hlasitý hovor. Během něj vyšla ze sousedního bytu sousedka, která měla naštěstí klíč od daného bytu a se souhlasem majitelky jej odemkla. Osmdesátileté stařence, která ležela na zemi v předsíni u vchodových dveří a stěžovala si na urputnou bolest ve spodní části páteře, přičemž tvrdila, že se nemůže hýbat, přivolali strážníci záchranáře. Ti si ji posléze převzali do své péče. Až do jejich příjezdu bylo o stařenku dostatečně postaráno, ujmula se toho ještě sousedka.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz