Majiteli se vrátila peněženka plná peněz. Za volantem bez řidičáku. Nález osoby v pátrání

Peněženku plnou peněz vrátili strážníci majiteli.

Na obvodní služebnu Městské policie Plzeň Skvrňany se ve středu dostavil zaměstnanec pobočky nedalekého obchodu a odevzdal peněženku, kterou nalezl na začátku týdne u pokladen v provozovně, kde pracuje. Jejím obsahem byly písemnosti osobního charakteru a hotovost bezmála osmi tisíc korun. Peněženku s finančním obnosem si strážníci od poctivého nálezce převzali a pustili se do pátrání po majiteli. Indicií jim byl k tomu ústřižek složenky staršího data se jménem a adresou, kam se vydali. Tam kontaktovali muže, který jim potvrdil, že peněženku ztratil a její obsah detailně popsal, přitom neskrýval dojetí. Poté si šťasten přišel svou ztracenou peněženku na služebnu strážníků vyzvednout. Za příkladný postup při nálezu věci strážníci poctivému nálezci děkují.

 

Usedl za volant bez řidičského oprávnění.

Spácháním dopravního přestupku na sebe před půlnocí v centru Plzně upozornil řidič vozu Fiat Punto. Hlídka městské policie jej viděla zastavit s autem v zastávce MHD na Americké třídě a chtěla s ním záležitost projednat. Na žádost hlídky mladík sedící za volantem nepředložil při kontrole doklad totožnosti ani řidičský průkaz, rovnou přiznal, že řidičské oprávnění nevlastní a dále uvedl, že si teprve autoškolu dělá. Přivolaní policisté skutečnost, že není vlastníkem řidičského oprávnění potvrdili a 19letému mladíkovi zakázali další jízdu. Případ si převzali k dalšímu šetření.

 

Pomohla dobrá místní znalost.

Výborná paměť na tváře a zejména místní a osobní znalost dopomohla dnes strážníkům ze stanice Územně strážní služby k zadržení muže hledaného PČR.  V sítích strážníků uvízl dnes časně ráno při kontrole v ulici Na Chmelnicích. Jméno 59letého muže figurovalo na seznamu osob v celostátním pátrání. Muž byl předán na policejním oddělení k dalším úkonům strážcům zákona.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz