Našly se koťata i britská kočka. Nález urny

V krabici se krčila koťata.

Přímo do Útulku pro zvířata v nouzi v úterý dopoledne přinesla 73letá seniorka čtyři koťata. Nalézt je měla údajně na chodníku v krabici u Kauflandu v Plzni na Borech. Mourovatá koťata jsou zhruba čtyři měsíce stará a čekají na svého osvojitele.

 

 Našla se britská kočka, hledá se majitel.

Tříletá britská kočka černo šedé barvy se dostala do plzeňského útulku 17. října. Strážníci ze skupiny odchytů ji sem přivezli z Bzenecké ulice v Plzni na Vinicích, kde byla nalezena v sušárně suterénu domu, kam vlezla ventilačním okénkem. Pracovníci útulku jí dali jméno Isda. Kočka teď smutní po svém majiteli, který si ji dosud ještě nevyzvedl.

 

Byl hledaný, jel načerno.

Na neplatícího cestujícího narazili revizoři při kontrole jízdenek v trolejbusu plzeňské MHD v úterý odpoledne. Kontrolovaný mladík byl strážníkům, kteří byli s nimi na spolupráci, povědomý, a proto nechali údaje o jeho osobě prověřit operačním strážníkem v policejních evidencích. Lustrace prokázala, že je 21letý mladík pro policisty zájmovou osobou, kterou vedou v policejních požadavcích. Státní policisté si dotyčného převzali na místě k dalším úkonům.

 

Nález urny.

V úterý dopoledne se na služebnu Městské policie Plzeň dostavil 41letý muž a přinesl netradiční nález. Šlo o plastovou pohřební urnu se jménem, kterou měl najít před pár dny pohozenou v oblasti Mikulka.  Strážníci si nejprve ověřili, zda nalezená urna nemá souvislost s trestnou činností. To se nepotvrdilo, proto nález zadokumentovali a následně jej předali do městských ztrát a nálezů.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz