Bílá pastelka / 12.-14.10.

Letos se pořádá již 21. ročník sbírky ve dnech 12. – 14. 10. 2020.

Tento rok epidemiologická situace nepřeje, ale i tak se do ulic posílá více než 500 dvojic dobrovolníků. Přesto se může stát, že žádnou nepotkáte. Přispět můžete online pomocí QR kódu, na účet nebo DMSkou.

 

Jak můžete přispět ?

Ve sbírkové dny 12.- 14. října 2020 potkáte v ulicích naše dobrovolníky s kasičkami, od nich si můžete “koupit” bílou pastelku. Sbírka ale probíhá celoročně v rámci celé České republiky a přispět je možné také na níže uvedený sbírkový účet u České spořitelny, a.s.

8888332222/0800

nebo dalšími způsoby:

 

Pomocí dárcovské SMS

DMS PASTELKA 30

DMS PASTELKA 60

DMS PASTELKA 90

na telefonní číslo 87 777

(cena DMS je 30 Kč, 60 Kč nebo 90 Kč. Organizace obdrží 29 Kč, 59 Kč nebo 89 Kč). Více informací na www.darcovskasms.cz.

zasláním trvalé dárcovské SMS ve tvaru:

DMS TRV PASTELKA 30

DMS TRV PASTELKA 60

DMS TRV PASTELKA 90

 

 

 

 

 

 

Nákupem přes givt.cz

Podpořit nás můžete i vaším nákupem na internetu a nebude vás to přitom stát ani korunu navíc. Stačí si na stránkách www.givt.cz vyhledat svůj oblíbený e-shop a nastavit, že chcete podpořit Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých a začít nakupovat jako obvykle. Nebo si rovnou stáhněte “givtího pomocníka” a ten vám ve vašem oblíbeném e-shopu ukáže, zda právě tam můžete pomáhat.

Bílá pastelka je každoroční sbírka, pořádaná od roku 2000, vždy 15. října, u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole, na podporu nevidomých v České republice. Sbírku pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, provádí ji dobrovolníci a spočívá v prodeji bílých pastelek, jakožto symbolu bílé slepecké hole i neviditelného světa nevidomých. Výtěžek je směřován organizacím pracujícím se zrakově postiženými, například na speciální vybavení, asistenční služby, výcvik vodicích psů nebo na výukové programy pro zrakově postižené, aby mohli i přes své postižení žít samostatný a nezávislý život.