Žena konzumaci alkoholu nezvládla

Opilá žena před nákupním centrem.

 Nepoznala míru vypitého alkoholu.

Událost spojenou s alkoholem řešili v pondělí v půl desáté dopoledne strážníci v Plzni na Slovanech u místního nákupního centra v Písecké ulici. Bezpečnostní služba jim ohlásila přítomnost opilé ženy sedící na zemi před služebním vchodem do tamní prodejny. Po příjezdu na místo bylo hlídce zřejmé, že dotyčná konzumaci alkoholu evidentně nezvládla. Seděla v silnici a pro silnou opilost nebyla ani schopná vstát, natož vlastní chůze. Na základě provedené dechové zkoušky strážníci zjistili, že má v dechu 3,67 promile. Vozidlem pro převoz podnapilých osob byla převezena k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

 

Kradl prý z hladu.

V pondělí vpodvečer byla hlídka ze služebny Městské policie Plzeň – Střed informována o drobné krádeži zboží v prodejně v Plzni na Americké třídě. Podezřelým z přestupkového jednání byl cizinec. Ten si chtěl odnést nezaplacené potraviny v částce přes sedm desítek korun, ale byl zadržen.  Jednalo se o papriku, rohlík a kuřecí kebab. Jako důvod ke krádeži strážníkům uvedl, že měl hlad a neměl na zaplacení. Kvůli chybějícím dokladům byl muž předveden k ověření totožnosti na cizineckou policii. Za spáchaný přestupek nakonec vypsali strážníci 49letému cizinci pokutu.

 

Batoh plný klíčů, nářadí, ale i třeba starožitných drobností a zubů.

V pondělí v 6,45 vyjeli slovanští strážníci do Blatenské ulice, kde se v mezipatře jednoho z domu měla nacházet spící osoba. Strážníci po probuzení zjistili, že se jedná o jednatřicetiletého muže, který uvedl, že šel navštívit přítelkyni kamaráda, ale po dlouhém čekání na ni, zřejmě usnul na chodbě. Když začal muž hledat doklad totožnosti ve svém batohu, hlídka městské policie si všimla většího množství klíčů FAB, vložky FAB a různého nářadí. Muž byl proto požádán, aby vyprázdnil obsah batohu, kde měl mimo tohoto i hodinky, mobilní telefony s nabíječkami, starožitné drobnosti a údajně i staré zuby v krabičce. Jako poslední vytáhl z batohu kasr a zbraň. Jednalo se o plynovou pistoli s plným zásobníkem nábojů. Strážníci se proto okamžitě spojili s PČR. Ta jim sdělila, že o muže mají právní zájem a po domluvě jej strážníci eskortovali na obvodní oddělení policie, kde si muže převzali k dalšímu opatření.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz