Ulicemi brázdili na cizí motorce. Cizinec skončil na záchytce

Cizinec skončil na záchytce, druhý muž na policejní služebně.

Trojčlennou hlídku stanice Územně strážní služby zaměstnaly včera odpoledne ve Smetanových sadech hned dva případy současně.

Hlídka městské policie zvládla řešit podnapilého cizince ležícího na lavičce, jehož marnou snahou bylo se z ní zvednout a zároveň zajistit kolemjdoucího mladého muže, po kterém pátrali policisté. Jeden ze strážníků se postaral o 51letého cizince. Ten se nebyl schopen bez jeho pomoci postavit na vlastní nohy, a protože ve svém stavu ohrožoval svůj život a zdraví, přivolal kolegy s vozidlem pro převoz podnapilých osob a společně ho odvezli střízlivět do protialkoholní záchytné stanice. Za doprovodu zbylých dvou členů byl předveden na policejní oddělení 33letý muž ze severního Plzeňska. Lustrací osoby v policejních evidencích se potvrdilo, že je veden celostátním pátrání PČR.

 

Ulicemi města brázdili na cizí motorce bez helmy.

Dnes po třetí hodině ranní spatřili borští strážníci na křižovatce ulic Mikulášská x U Trati projíždět motocykl, na němž jeli dva muži bez ochranných přileb. Hlídka za motocyklem vyjela.  Ten najel na chodník a další ulicí po něm pokračoval. Strážníci se pokusili předepsaným způsobem motocykl zastavit. Jenže řidič nereagoval a odbočil do ulice, kam se nedalo s vozidlem vjet. Strážníci tedy museli místo objet. O pár ulic dál se jim podařilo ale oba muže nalézt. Vycházeli právě ze směru, kde hlídce chvilku předtím zmizeli. Shodou okolností náhod zde zrovna vykonávala hlídkovou činnost zároveň hlídka PČR. Strážníci oba muže zkontrolovali a vyzvali, aby věc vysvětlili. Jednalo se o muže ve věku 21 a 23let. Mladší z nich uvedl, že není držitelem řidičského oprávnění a motocykl nalezl stát s klíčky v zapalování v ulici, kde bydlí, tak si ho „půjčil“. Zaparkovaný motocykl byl nalezen hlídkou v Lukavické ulici. Záležitost si převzali k dořešení kolegové od PČR.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz