Zmatená dívka skončila v péči odborníků. Od strážníků dostal pokutu i pomoc

Od strážníků dostal řidič pokutu i pomoc.

Důchodce dostal pokutu za telefonování, strážníci mu pak pomohli ještě nastartovat jeho vozidlo.

Mobilní telefon se už stal součástí našich životů a někteří z lidí ho neodloží ani ve chvílích, kdy usedají za volant vozu. Stejně se zachoval v pátek dopoledne 78letý řidič jedoucího vozidla Subaru v Plzni po Americké ulici. Hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Střed jej zahlédla, jak za jízdy telefonuje, a proto jej zastavila. Nemilé překvapení čekalo ale na řidiče po vyřešení přestupku.  Své vozidlo se pokoušel nastartovat, ale marně. Příčinou byla vybitá autobaterie. Strážníci mu pomohli z této situace se dostat.  Pomocí startovacích kabelů se podařilo auto nastartovat.

 

Nadýchal přes půl promile.

Na dotaz strážníků, zda před jízdou pil, jen mlčel.

V noci ze soboty na neděli zastavili strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Střed v centru města osobní motorové vozidlo Volkswagen Passat, které řídil 36letý cizinec. Řidič předtím upoutal pozornost hlídky městské policie dvě hodiny po půlnoci v Plzni na Klatovské třídě, když projížděl kolem jejich služebního vozidla zjevně nepřiměřenou rychlostí. Strážníci jej vyzvali při kontrole k předložení všech potřebných dokladů k provozu a řízení vozidla, což se nestalo. Nepředložil jim řidičský průkaz ani Osvědčení o registraci vozidla.  Navíc byl z jeho dechu cítit alkohol, proto jej vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal hodnotu 0,60 promile. Policisté PČR si případ převzali k dalšímu šetření.

 

Zmatený cizinec.

Bez pomoci hlídky nebyl schopen vstát, natož vlastní chůze. 

Dnes časně ráno zasahovali strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Slovany v Částkově ulici.  Důvodem byl polonahý a zmatený cizinec, který seděl v silnici za jedním z domů. Po příjezdu mu hlídka městské policie alespoň oblékla jeho bundu, kterou měl na silnici pohozenou, neboť byl podchlazený. Chování muže bylo zmatené a bez pomoci strážníků nebyl schopen vstát, natož aby z místa odešel. Přítomnost alkoholu přesto vyloučila provedená dechová zkouška. Přivolaní záchranáři si cizince převzali do své péče, přičemž potvrdili, že je muž pod vlivem OPL. Za bezpečnostního doprovodu strážníků za sanitním vozem byl dotyčný transportován do nemocničního zařízení v Plzni na Lochotíně, odd. psychiatrické ambulance.

 

Zmatená dívka skončila v péči odborníků.

V pátek odpoledne zastavila u muže procházejícího ulicí U Školky mladší žena, která byla evidentně zmatená. Muž nevěděl, jak ji pomoci a na pomoc si proto přivolal strážníky. Ti na místě zjistili, že se jedná o 24letou ženu ze Slovenska. Bylo evidentní, že žena potřebuje odbornou pomoc, jelikož se neorientuje v místě ani čase. Strážníci na místo přivolali záchranáře, kteří si ji převzali a převezli k dalšímu vyšetření na psychiatrii do FN Plzeň.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz