Nová OCTAVIA v osvědčených modelech RS a SCOUT + alternativní pohony G-TEC, e-TEC a iV

› ŠKODA OCTAVIA RS iV: mix výkonu, sportovnosti a úspornosti aneb radost z jízdy se s ohleduplností k životnímu prostředí nemusí vylučovat
› Robustní vzhled se všemi typickými detaily vně i uvnitř – to je nová ŠKODA OCTAVIA SCOUT
› Úsporné a ekologické varianty G-TEC, e-TEC a iV vstupují na český trh

RS

Tuzemské zastoupení společnosti ŠKODA AUTO přijímá rezervace
na nové deriváty modelu OCTAVIA. Stejně jako v předchozích generacích nabídne i aktuální modelová řada, představená v závěru loňského roku, sportovně laděné verze RS a dobrodružné kombi SCOUT. V různých baleních tak zákazníci dostanou to nejlepší, co bestseller značky ŠKODA umí poskytnout. Současně se u nejprodávanější modelové řady automobilky ŠKODA rozrůstá paleta pohonných jednotek s důrazem na trvale udržitelnou mobilitu.

ŠKODA AUTO poprvé prezentuje model RS s plug-in hybridním pohonem. Kombinace benzinového motoru 1,4 TSI o výkonu 110 kW a elektromotoru o výkonu 85 kW dává celkový systémový výkon 180 kW (245 k). Maximální točivý moment 400 Nm se přenáší přes šestistupňovou převodovku DSG na přední kola. Vůz již plní emisní normu EU6d, která bude závazná od 1. ledna 2021 pro všechna nově registrovaná vozidla v EU. Vysokonapěťová lithium-iontová baterie má kapacitu 37 Ah (13 kWh) a umožňuje dojezd v čistě elektrickém módu až 60 km v režimu WLTP. Ve sportovním režimu, který poskytuje maximální systémový výkon, zrychluje OCTAVIA RS iV z 0 na 100 km/h za 7,3 s a dosáhne maximální rychlosti 225 km/h. Dynamické jízdní vlastnosti zajišťuje standardně dodávané progresivní řízení a speciální nastavení podvozku. Pozornost poutají standardně dodávané specifické LED přední mlhovky a černá 18palcová kola Comet z lehké slitiny, zpoza nichž vykukují brzdové třmeny lakované v červené barvě. Maska chladiče, vzduchové clony Air Curtain, difuzor na specifickém předním nárazníku, boční spoiler a difuzor na zadním nárazníku i lišty kolem bočních oken jsou ve sportovním černě lakovaném provedení. Při pohledu dovnitř zaujme převážně černý interiér. Tříramenný multifunkční sportovní volant s logem RS je vybaven páčkami řazení pro převodovku DSG. Logo RS se nachází také na sedadlech. Přední sportovní sedadla jsou potažena látkou v černé barvě. Sportovní top ergonomická sedadla na přání nabízí čalounění v kombinaci materiálu Alcantara a kůže, nastavení hloubky sedáku a masážní funkci. Sedadla, kožený volant, loketní opěrky dveří a přístrojová deska potažená materiálem Alcantara mají ozdobné červené nebo stříbrnošedé prošití. Sportovní vzhled interiéru doplňují dekorační lišty se specifickým designem a hliníkové pedály.