Naháněli prasata. Cyklista a alkohol. Motorkář bez helmy

Hlídka strážníků naháněla prasata.

V odpoledních hodinách předal operační strážník hlídce doubraveckých strážníků k prověření oznámení o výskytu divokých prasat na zahradě domu v zahrádkářské kolonii Na Švábinách. Jak se vzápětí ukázalo, nejednalo se o prasata divoká, nýbrž dvě černě zbarvená dospělá vietnamská prasata. Do zahrádkářské kolonie se dostala dírou v pletivu ze sousedního pozemku zahradnictví. Prasata byla s pomocí majitele zahnána zpátky na pozemek zahradnictví. Muž přislíbil, že plot opraví, aby už se celá záležitost neopakovala.

 

Cyklista a alkohol.

Po požití alkoholu těžce zvládal jízdu na bicyklu.

Před půl druhou v noci zastavila hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Střed v Purkyňově ulici muže na bicyklu, který upoutal její pozornost díky nebezpečné jízdě. Těžce jízdu zvládal, kličkoval silnicí. Šestatřicetiletý muž byl vyzván k provedení dechové zkoušky. Přístroj při ní odhalil v jeho dechu přes 1,5 promile. Cyklista strážníkům sdělil, že se před jízdou posilnil třemi pivy. Pro podezření ze spáchání přestupku bude událost oznámena správnímu orgánu. Zbytek cesty domů už musel muž dojít pěšky.

 

Motorkáře bez helmy nešlo nepřehlédnout.

Bez povšimnutí strážníků nezůstal v pondělí večer prohřešek mladého motorkáře v centru města. Když míjel služební vozidlo, nemohla si ho hlídka nevšimnout. Za jízdy neměl totiž nasazenou ochrannou přilbu.  Tu zapůjčil své kamarádce, kterou chtěl na motorce svézt. Spolu údajně jen objeli blok. Protiprávním jednáním se bude dále zabývat správní orgán.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz