Plzeňští strážníci pomáhali zraněnému cyklistovi

Plzeňští strážníci pomáhali zraněnému cyklistovi.

V půl jedenácté v noci projížděla hlídka borských strážníků Klatovskou třídou, kde zahlédla ve vozovce ležícího muže, u kterého se nacházelo jízdní kolo. Strážníci k němu ihned přispěchali a hned nato zjistili, že je zraněný. Na spánku měl krvácející tržnou ránu a bouli na čele. Upadnout měl podle svého vyjádření při jízdě na bicyklu, přičemž se při pádu udeřit o silnici do hlavy. Hlídka před příjezdem zdravotníků muži poskytla nezbytnou první pomoc. Osmačtyřicetiletého muže odvezli záchranáři k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení a policisté z oddělení dopravních nehod si záležitost převzali k šetření.

 

Na ulici upadl muž, pomoci se mu dostalo hned od strážníků.

Strážníci ze služebny městské policie Skvrňany pohotově zareagovali, když v odpoledních u křižovatky Kollárova a Tovární zahlédli upadnout seniora na hlavu, nemohoucího po pádu vstát.  Sedmasedmdesátiletý muž naštěstí neutrpěl žádné viditelné zranění. Působil však dezorientovaně, navíc uvedl, že je diabetik. Strážníci proto přivolali záchranku, která si ho převzala do své péče.

 

Strážníci na Borech dostali nové jízdní kolo.

V Plzni na Borech mají strážníci k využití nové jízdní kolo, které jim darovala firma  MMR E-BIKE s.r.o.  Bicykl je navíc vybaven tachometrem a vpředu brašnou.

Slavnostní předání nového jízdního kola při němž byla podepsána  darovací smlouva, se uskutečnilo ve středu dopoledne na obvodní služebně městské policie v Heyrovského ulici a  proběhlo za přímé účasti  jednatele   firmy MMR E-BIKE s.r.o.  Ing. Martina Uhlíře, zástupce velitele Městské policie Plzeň pro výkon služby  Bc. Michala Rybáčka a vedení místní obvodní služebny městské policie. Přijetí daru na svém zasedání schválila Rada města Plzně. „Rozhodnutí jednatele firmy MMR-EBIKE darovat našim strážníkům v Plzni na Borech nové jízdní kolo si nesmírně vážíme, chtěli bychom za to vřele poděkovat. Pro naše cyklohlídky jsou kola významným pomocníkem ve službě, strážníci se s nimi mnohdy dostanou do míst, kam není možno zajet služebním  vozidlem“, uvedl zástupce velitele Městské policie Plzeň Bc. Michal Rybáček.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz