Mňoukající krabice. Alkohol je špatný řidič. Krádež sýrů

Krabice s koťaty.

Nedaleko vchodu do zoo byla odložena mňoukající krabice.

Silné mňoukání vycházející z papírové krabice odložené nedaleko vchodu do Zoo Plzeň upoutalo pozornost v sobotu po poledni 41letého muže z jižního Plzeňska. Uvnitř se krčila tři čtyřtýdenní koťata. K nálezu zvířat zavolal městskou policii a brzy k místu dorazili strážníci z odchytové skupiny. Protože nebylo zjištěno, komu by patřila, odvezla hlídka městské policie nalezená koťata do plzeňského útulku, kde našla svůj dočasný domov.

 

Alkohol je špatný řidič.

V sobotu před půl jednou v noci poslal operační strážník hlídku v terénu prověřit přijaté telefonické oznámení do Jateční ulice v Plzni na Doubravce, kde mělo být nabourané vozidlo s podnapilým řidičem uvnitř. V době příjezdu hlídky k místu muž za volantem vozu s autem akorát couval. Po jejím spatření zastavil a vystoupil z něj ven. Sedmadvacetiletý cizinec strážníkům na jejich dotaz, zda před jízdou nebo během ní požil alkoholický nápoj nebo jinou návykovou látku, odpověděl odmítavě, že ne. Jeho stav však tomu neodpovídal. Při vystupování vrávoral, mluvil nesmyslně a alkohol z něj cítit byl. Celou záležitost si převzala k  došetření přivolaná hlídka PČR. Další přítomný 36letý cizinec policistům prohlásil, že toto vozidlo rovněž řídil pod vlivem alkoholu, a to ještě před dotyčným.

 

Mladistvá dívka byla opilá.

V pátek večer provedla hlídka městské policie kontrolu alkoholu popíjejících osob na terase v centru města. Dostala hlášení, že by mělo jít o mladistvé, což se nepotvrdilo. Během kontroly si ale strážníci všimli zjevně mladistvé dívky v podnapilém stavu, která vyšla z nedaleké pasáže s láhví Kingswood Apple Cider v ruce. U sedmnáctileté dívky byla dechovou zkouškou zjištěna hladina alkoholu v dechu 1,49 promile. Kde dívka alkohol zakoupila, aniž by musela prokázat svůj věk předložením dokladů, prozradila. Její tvrzení však popřela provozovatelka daného podniku. K dořešení bude věc předána na ÚMO Plzeň 3 a informován byl orgán sociálně právní ochrany dětí, který se jí bude také zabývat. Vyzvednout dívku si přišla její matka.

 

Krádež sýrů.

Zřejmě přilepšit si ke svému nákupu chtěl v pátek odpoledne senior z jižního Plzeňska. V prodejně v Plzni na Americké ulici si k němu přidal navíc několikero balení sýra, které místo do nákupního košíku uložil do své nákupní tašky na kolečkách.  Za část svého nákupu u pokladny zaplatil, za sýry ale ne. Pracovník ostrahy ho záhy  zajistil a předal přivolaným  strážníkům. Po všech prověřeních zaplatil 78letý senior strážníkům pokutu příkazem na místě.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz