V ulicích města odhalili strážníci hledané. Neukázněný řidič

V ulicích města odhalili strážníci hledané.

Plzeňští strážníci odhalili během úterý osoby hledané policisty, dvě byly vedeny v celostátním pátrání.

Nejprve byli úspěšní slovanští strážníci. Časně ráno kontrovali osoby bez domova a v lesíku v blízkosti řeky Úhlavy zjistili v postaveném stanu přítomnost spícího muže. Po ztotožnění a dalším prověřování v patřičných evidencích se prokázalo, že je 37 letý Plzeňan celostátně hledanou osobou PČR.

Poté se štěstí přiklonilo na stranu strážníků ze stanice Územně strážní služby. Před půl čtvrtou odpoledne zahlédli před vlakovým nádražím muže, o kterém se domnívali, že by mohl být v pátrání Policie ČR. To se posléze také potvrdilo, právní zájem na něj měli kriminalisté.

Tatáž hlídka při večerní pochůzce Tylovou ulicí ještě jednou zužitkovala svou vynikající paměť na tváře figurující na seznamu osob hledaných republikovými policisty. Zde se jí podařilo zadržet celostátně hledaného 39letého muže.

Všechny zadržené předali strážníci republikovým policistům k dalším opatřením.

 

Neukázněný řidič.

Řídil pod vlivem alkoholu a ještě měl zákaz řízení.

V úterý odpoledne byla městská policie upozorněna na lince 156 na pravděpodobně opilého řidiče vozidla Peugeot 406 na parkovišti u nákupního centra Borská pole. Hlídce v terénu operační strážník cestou k místu upřesňoval informace o pohybu auta, které mezitím z parkoviště odjelo. Zastavit vůz se podařilo strážníkům ve Folmavské ulici. Za volantem tou dobou seděl 20letý mladík z jižního Plzeňska. Při kontrole ho vyzvali k předložení všech dokladů potřebných k řízení a k provedení dechové zkoušky. Mladík při ní nadýchal 0,17 promile, dále bylo zjištěno, že až do června tohoto roku má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Celou záležitost si převzali k dalšímu šetření policisté ČR.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz