Bezdomovci po sobě uklízeli. Strážníci odhalili na jednom místě dva hledané

Bezdomovci po sobě uklízeli.

Na základě předchozího zjištění provedly ve čtvrtek hlídky městské policie včetně psovoda, spolu s hlídkami Policie ČR a zástupcem MMP, kontrolu osob bez domova v Borské ulici. Při ní u objektu v porostu poblíž čerpací stanice zkontrolovaly 14 osob. U každé z nich bylo prověřeno, zda se nenachází v pátrání nebo požadavcích PČR. Nepořádek, který byl všude kolem, zejména pak odpadky, lidé bez domova za dozoru uklidili. Nepořádkem naplnili několik velkokapacitních pytlů a připravili je k odvozu firmě Čistá Plzeň, kterou zajistil pracovník MMP. Do doby zabezpečení objektu se budou v místě provádět městskou policií namátkové kontroly. Správnímu orgánu bude postoupena záležitost 27letého cizince, kterého zde hlídka přistihla při vypalování kabelů.

Strážníci odhalili na jednom místě dva hledané.

Při pochůzkové činnosti v Šafaříkových sadech odhalila hlídka ze stanice Územní strážní služby hledané osoby. Mezi skupinkou osob, kterých si povšimla, poznala hned dva muže z hledáčku policistů. Čtyřiatřicetiletého muže z Chomutova, na kterém měli muži zákona právní zájem a 55letého Plzeňana, po němž bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Republikoví policisté si na místě převzali k dalším úkonům.

Tlačítko Tísňové péče pomohlo muži, aby se mu dostalo rychlé pomoci.

Před osmou hodinou večer zaznamenala městská policie signál z tísňového hlásiče Tísňové linky seniorů od klienta žijícího v bytě na Slovanech. Strážníci okamžitě vyrazili a během chvíle byli na místě.  Když zazvonili u dveří bytu, zaslechli zevnitř volání o pomoc. Dveře proto odemkli rezervním klíčem, připraveným k užití v případě nouze a vešli dovnitř. Šestačtyřicetiletého muže nalezli ležet bezmocně na zemi v koupelně. Chtěl usadit zpátky na invalidní vozík. Hlídka zjistila, že se při pádu uhodil do hlavy a na čele si způsobil poranění, a z toho důvodu zavolala záchranáře. Ti muže následně odvezli do zdravotnického zařízení.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz