Upozornění. Hledaná osoba, opilí muži na ulici a seniorka v tísni

Hledaná osoba, opilí muži na ulici a seniorka v tísni.

Před pondělní půlnocí zasahovala hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Bory  v domácnosti 75leté ženy v Plzni na Borech. Seniorka upadla doma v předsíni, když přecházela z jednoho pokoje do druhého a sama neměla sílu k tomu, aby se zvedla. Jakmile strážníci pomocí rezervního klíče otevřeli byt a uviděli ji sedět na podlaze, okamžitě jí pomohli na nohy. Po ujištění, že je v pořádku a nic se jí nestalo, její byt opustili.

V úterý odpoledne zaměstnali strážníky dva podnapilí muži. Jeden v Plzni na Borech, druhý zase v centru města.  Oba měli potíže se zvednout a z důvodu silné podnapilosti jim dělala problémy chůze po svých. K vystřízlivění byli proto umístěni do protialkoholní záchytné stanice.

Na Centrálním autobusovém nádraží Plzeň zadrželi vpodvečer strážníci ze stanice Územní strážní služby zájmovou osobu pro policisty ČR. Jednalo se o 27letého muže ze severního Plzeňska. Muž byl předveden a předán k dalším úkonům Policii ČR.

 

Upozornění…

Městská policie Plzeň informuje seniory, že od 11. 03. 2020 se z důvodu minimalizování přenosu rozšířeného onemocnění v ČR, přerušují přednášky a exkurze “Plzeňské senior akademie”. Toto opatření platí do odvolání. O změně stavu budeme včas informovat.

 

Městská policie Plzeň informuje, že dne 12. 3. 2020 dojde mezi půlnocí a šestou hodinou ranní k plánovanému přibližně dvacetiminutovému výpadku telefonní sítě mobilního operátora O2, a to z důvodu technických prací. Plánovaná odstávka se týká pracoviště v Perlové ulici č. 3 a Stanice Odtahů vozidel na adrese Radčická 6, Plzeň.  Během plánovaného výpadku se nebude možné dovolat na tísňovou linku 156. Občané mohou využít k oznámení linku 378 036 900, popř. v  případě nutnosti využít volání na linku 158.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz