DOBRÁ RADA PRO RADOST

Ještě nedávno zákazníci vše nakupovali v obchodních řetězcích hypnotizováni při výběru čehokoliv pouze cenou. Dnes již ale naštěstí většina procitla. Prostě některé, důležité věci, je přeci jen vhodnější nakupovat u místních odborníků. A světe div se, mnohdy i za stejné nebo podobné ceny. Mezi takové prodejce a odborníky bych určitě zařadil dlouholetého plzeňského prodejce, guru v oblasti zdravého spánku a pohodlného bydlení, pana Josefa Chvála. Ten je majitelem centra zdravého spaní a bydlení Postele ChváL, které můžete najít naproti plzeňského pivovaru – v Šumavské ulici č. 2 – hned za benzínovou čerpací stanicí. Pan Chvál je v oblasti nábytku opravdovým specialistou, kterých určitě v západočeské metropoli moc nenajdete. Bývalý výrobce a dlouholetý prodejce přesně ví, kam se podívat, aby poznal, zda si výrobce snažil usnadnit práci, a nebo se jedná o bytelný, kvalitní a poctivý výrobek. Stovky spokojených zákazníků v minulosti ocenily, že se při jejich výběru stal garantem kvality. Já jsem pana Chvála navštívil přímo v jeho prodejním centru a položil mu za nás, zákazníky, několik otázek.

Vaše centrum nese název Postele ChváL. Co Vás vedlo k rozšíření nabídky o další nábytkářský sortiment?
Máte pravdu, že jsem začínal původně jen s postelemi z masivu. Jenže spokojení zákazníci se vraceli a ptali se mě na další sortiment. Přitom si právě postěžovali, že jim u jiných prodejců chybí ta pomoc a rada při výběru kvalitních věcí. Ano, vkus máme každý jiný – ale kvalita buď je, nebo není. Právě s tím já svým zákazníkům pomáhám. Proto jsem na základě jejich naléhání začal postupně rozšiřovat nabídku. Nyní tu mám například sedací soupravy, které budete jinde jen velmi obtížně shánět. Jedná se o velmi pohodlné, bytelné sedačky, jejichž značná část jde na vývoz k německým zákazníkům. Nám se ale podařilo udělat s výrobcem dohodu a máme je i tady pro naše zákazníky. Jsou tu také skvělé rozkládací pohovky. Ale pozor, nejsou to ty, které můžete jednou za měsíc rozložit, když tetička přijede na návštěvu. Tyhle jsou na každodenní rozkládání a pohodlné spaní. Pokud manželka „vykopne“ manžela z postele, aby šel spát na pohovku, neměla by počítat s tím, že se z této pohovky s prosíkem brzy vrátí. 🙂

Nezanedbáváte tím nyní trochu původní sortiment – postele a matrace?
Tak to rozhodně ne. Neustále sleduji trendy a vývoj v této oblasti a sortiment obnovujeme. Myslím, že mám pro to za ta léta zkušeností vypěstovaný dobrý cit. Naše prodejní plocha není nafukovací, takže se snažím mít v nabídce jen ty nejkvalitnější věci, které zároveň splňují požadavky trendů dnešní doby. Není to tak dávno, co jsem rozšířil nabídku o vyšší postele, které si naši zákazníci oblíbili při svých pobytech v luxusních hotelech, a z kterých se tak dobře vstává. Nedovolil bych si vystavit nábytek, o kterém nejsem přesvědčen, že je kvalitní. Vystavuji a prodávám jen kvalitní postele z 90 % z tvrdého dřeva. Stejnou kvalitu samozřejmě využívám i u sedacích souprav a pohovek. Navíc moje exkluzivní vztahy s dodavateli mi dovolují nejen zákazníkům nabídnout široký výběr klasické variability rozměrů a látek, ale v mnohých případech i zcela individuální rozměry na základě přání zákazníka. To, co jinde bývá nemožné, je tak u nás mnohdy zcela běžnou záležitostí.

Všiml jsem si, že tu máte pro sezení i jiný nábytek…
Ano, tohle jsou úžasná relaxační křesílka na dřevěné pružné konstrukci. Kromě pohodlí, skeletových a látkových variací jsou velmi nenáročná na prostor. Ideální na opravdový relax v jakékoliv místnosti, či její části. Můžete také přikoupit podnožku a už se můžete jen těšit na slastné šlofíky, které si budete dávat v tomhle super křesle. Od stejného výrobce odebíráme i kvalitní klasické židle.

A jsou u Vás nějaké novinky v nabídce?
Samozřejmě, minimálně jednou za čtvrt roku mám pro naše zákazníky nějakou novinku. Tentokrát jsem se zaměřil na sektorový nábytek, který se po určitém útlumu opět vrací do pozornosti zákazníků. Proto jsem v téhle oblasti hledal spolehlivého, poctivého českého výrobce – což se mi podařilo. Rozhodl jsem se tedy sektorový nábytek zařadit do prodeje v našem centru. Nabídka je v 15 odstínech imitace masivního dřeva. Lehce tak vyberete velkou či malou sestavu do obývacího pokoje, dětského pokoje, předsíně atd. Sektorový nábytek má nejen tu výhodu, že ho uspořádáte prakticky do jakékoliv místnosti, ale můžete i sestavu časem změnit, rozdělit nebo rozšířit. A pokud se budete stěhovat, tak ho určitě poskládáte i do nového bytu. Ušetříte tak za nový nábytek.

Děkuji za rozhovor.

Přijďte se poradit se skutečným odborníkem v oboru.
S  Vaší postelí, či nábytkem žijete každý, každičký den, nezapomeňte na to při výběru. Několik dalších let, nebo desetiletí Vám tahle věc bude dělat radost, nebo starost. Odborník jako je Josef Chvál Vám může pomoci aby to byla radost.