BUCHA, HAVEL A ŠULC – NAVRÁTILCI Z HOSTOVÁNÍ

Z hostování se do kádru Viktorie Plzeň vrátili čtyři hráči – Pavel Bucha, Milan Havel, Pavel Šulc a Ubong Ekpai. Poslední jmenovaný kvůli zranění netrénuje, zbylé trio pak připouští, že má velkou motivaci se prosadit a přesvědčit nový trenérský tým o svých kvalitách.

Všichni své hostování vnímají velmi pozitivně.

Milan Havel v Bohemce nastoupil do 11 ligových zápasů, odehrál 986 minut a dal tři branky. „Představoval bych si sám od sebe větší efektivitu, šance na to byly… Ale hostování splnilo účel a myslím si, že to byl správný krok,“ pochvaluje si.

Pavel Šulc v Opavě nastoupil k 15 ligovým utkáním. „Z ohledu minutáže to určitě bylo dobré hostování, protože jsem toho odehrál hodně. Nicméně nepodařilo se mi dát gól a ani přidat asistenci, z tohoto pohledu by to určitě chtělo zlepšit,“ je si vědom.

Nejvíce vynikal Pavel Bucha, ten má za sebou především vynikající podzimní část v mladoboleslavském dresu, kdy si v 19 zápasech připsal šest gólů a čtyři asistence. „První polovina, což bylo jaro v minulé sezoně, byla taková seznamovací, kdy jsem se v lize teprve oťukával a zvykal si na její kvalitu a rychlost. Podzim už ale vyšel tak, jak jsem chtěl, splnilo to účel. Samozřejmě to ale vždy může být lepší,“ říká skromně.

Nyní jsou všichni tři odhodlaní zabojovat o místo v plzeňské sestavě. „Motivace je velká, ale tu máme všichni hráči. Na každém tréninku je to jízda, fotbalisté tu jsou skvělí. Jsem rád zpátky a budu se o to rvát,“ potvrzuje Milan Havel. „Sám jsem si ověřil, že ligu hrát dokážu. Teď jde jen o to potvrdit to ve Viktorce a prosadit se,“ doplňuje ho Pavel Bucha.

Tréninky pod Adrianem Guľou jsou zajímavé, což toto trio hráčů potvrdilo. „Trenér po nás chce, abychom spíše běhali s míčem, i při kondičním tréninku. Neběháme tolik na okruhu. Kvalita tréninků i hráčů je veliká,“ říká Pavel Šulc. „Vše má hlavu a patu, věřím, že je to na dobré cestě,“ pochvaluje si Bucha. „Všichni spolupracují a postupně si na to zvykáme, je to skvělé,“ uzavírá Milan Havel.

Zdroj: FC Viktoria Plzeň,