Zraněná seniorka. Hledaná žena na vlakovém nádraží. Prase se vydalo na výlet

Zraněná seniorka.

Stařenka doma upadla, zranila se, přijela k ní hlídka městské policie.

V pondělí večer ověřovali strážníci Městské policie Plzeň v domácnosti jedné z klientek Linky seniorů příčinu spuštění jejího alarmu tísňového tlačítka. Strážníci si odemkli záložním klíčem, nikdo na jejich zvonění u branky ani u dveří bytu totiž nereagoval. Jakmile vstoupili dovnitř, zaslechli její volání o pomoc a vzápětí stařenku našli. Ležela v hale pod schodištěm. Sedmadevadesátiletá žena utrpěla při pádu zranění na tváři a poranila si ruku. Domnívala se, že si ji zlomila. Hlídka proto přivolala záchrannou službu a zdravotníci seniorku dopravili do nemocničního zařízení k dalšímu vyšetření. O psa, který s ní žije v domácnosti, se neměl kdo postarat, proto byl s jejím vědomím dočasně umístěn do útulku.

 

Hledaná žena na vlakovém nádraží.

Hledaná žena měla smůlu, na vlakovém nádraží ji poznali strážníci.

Při hlídkové činnosti na vlakovém nádraží si strážníci ze stanice Územně strážní služby všimli mladé ženy, o níž měli povědomí, že je pro jejich kolegy z Policie ČR zájmovou osobou. Proto provedli u ní kontrolu totožnosti. Doklady však žena neměla, z toho důvodu byla ke zjištění identity předvedena na policejní oddělení, kde se potvrdila nejen její totožnost, ale i skutečnost právního zájmu policistů.

 

Prase se vydalo na výlet.

V Plzni na Košutce naháněli strážníci prase, které uteklo majitelce z výběhu.

Do odchytu křížence prasete domácího a divokého, které se pohybovalo parkem směrem ke Košuteckému jezírku, se zapojily hlídky městské policie. Vepř měl podle odhadu něco kolem 250 kg. Odchyt pomocí výbavy strážníků se ukázal jako nereálný. Když se ho pokusili odchytit a zafixovat odchytovými tyčemi, začalo být prase agresivní. Zahnali tedy prase raději do prostoru sportovního hřiště, kde nehrozilo, že ublíží přihlížejícím občanům a přivolali veterináře. Do doby než dorazil, zabraňovaly hlídky, aby zvíře z areálu neuteklo. Veterinář ze ZOO Plzeň prase poté uspal dávkami anestetik. Následný odvoz zvířete si zajistila sama majitelka, kterou se podařilo sehnat. Strážníkům uvedla, že jí prase uteklo z výběhu. Nakonec dodala, že před rokem chtěla prase zužitkovat na maso, ale když přijel řezník, tak se ho zalekl a práci odmítl.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz