Zábradlí nepřekonal. Bicykl vzal za své. Tlačítko nouze opět pomáhalo

Zábradlí nepřekonal.

Nevydařený gymnastický výkon alkoholem posilněného muže viděli včera v dopoledních hodinách lidé mířící k Centrálnímu autobusovému nádraží Plzeň.

Muž chtěl pravděpodobně přelézt zábradlí, ale nepodařilo se mu to.  Noha se mu zaklínila v zábradlí a zůstal přes něj viset hlavou dolů. Poblíž byla naštěstí hlídka městské policie. Ta zaslechla jeho sténání a vyprostila ho. Přitom zjistila, že je pod vlivem alkoholu. Protože 43letý muž zcela nekontroloval své chování a ve svém stavu ohrožoval svůj život a zdraví, převezli ho strážníci k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

 

Bicykl vzal za své.

Našli poškozené jízdní kolo, ještě více ho poničili.

Správnímu orgánu městského obvodu Plzeň 2 bude postoupen k dořešení případ trojice teenagerů. Ti v Úslavské ulici ve čtvrtek večer nalezli v křoví poškozené jízdní kolo. Místo, aby jeho nález ohlásili, ještě více ho poničili. Několikrát s ním hodili o zem a tím zcela ohnuli řídítka bicyklu. Svědek jejich počínání ohlásil na městskou policii. Strážníkům se trojice ke svému jednání doznala. Poškozené jízdní kolo bude předáno spolku, který je jeho vlastníkem.

 

Tlačítko nouze opět pomáhalo.

Časně ráno aktivovala nouzové tlačítko linky seniorů 82letá žena bydlící v domácnosti v Plzni na Lochotíně. Upadla a nemohla se sama zvednout.

Na pomoc jí přijeli strážníci. Jelikož na jejich klepaní a zvonění nikdo nereagoval, použili pro vstup dovnitř rezervní klíč, který mají pro případ nouze v zapečetěné obálce.  Seniorku našli bezmocně sedět na zemi v ložnici a pomohli ji vstát, dojít na toaletu a dovedli ji zpátky do postele v pokoji.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz