FC Viktoria Plzeň už se chystá na zahájení sezóny

Téměř měsíc trvající přípravné období skončilo, FC Viktoria Plzeň už se chystá na zahájení soutěžní části sezony 2019/2020. Na podzim ji čeká 20 ligových kol, předkola evropských pohárů a MOL Cup.

Přátelské zápasy
Viktoria odehrála celkem sedm přípravných utkání, ve kterých prohrála pouze jednou. Jako již tradičně odstartovala přípravu s celky z nižších soutěží, v Luční ulici porazila Domažlice a Sokolov. Posléze vyhrála v Liptovském Mikuláši při příležitosti oslav 85. výročí tamního klubu. Na rakouském soustředění viktoriáni porazili Craiovua Ufu, remizovali s Karabachem a podlehli Legii.

FCVP – Domažlice 5:2 (Pernica, Beauguel, Krmenčík, Petržela, Kayamba – Došlý 2)
FCVP – Sokolov 2:0 (Beauguel, Čermák)
Liptovský Mikuláš – FCVP 1:4 (D. Andrić – Chorý, Pačinda, Janošek, Čermák)
U. Craiova – FCVP 1:3 (Roman – Řezník, Kopic, Chorý)
Legia Varšava – FCVP 3:0 (Nagy, Agra, Niezgoda)
Karabach – FCVP 2:2 (Emreli 2 – Mihálik, Janošek)
Ufa – FCVP 0:1 (Hejda)

Změny v kádru
Trenér Pavel Vrba má na začátku ročníku 2019/2020 v kádru hned pět nováčků. Z Olomouce přišel střední záložník Lukáš Kalvach, ze Slovácka se pak na stejný post vrátil z hostování Dominik Janošek, který svými dobrými výkony v přípravě trenéry překvapil. Podhrotovou pozici by měl vyztužit slovenský mladík Christián Herc, který přišel na dvouleté hostování s opcí z Wolverhamptonu, ofenzivní posty pak posílil univerzál Ondřej Mihálik na hostování z AZ Alkmaar. Jako volný hráč pak z Legie Varšava přišel Adam Hloušek.

Plzeň se zároveň rozloučila s řadou dlouholetých opor. Kariéru ukončili Marek Bakoš a Daniel Kolář, oba však v klubu zůstali – první jako asistent trenéra Vrby, druhý jako sportovní manažer mládeže. Milan Petržela pak po 11 letech ve Viktorii přestoupil do Slovácka. Stěhovala se i řada dalších hráčů, někteří na hostování, někteří na trvalý přestup. Patrik Hrošovský se pak upsal belgickému Genku, do kterého přestoupí až po předkolech evropských pohárů.

Odchody: Marek Bakoš (konec kariéry – asistent trenéra), Daniel Kolář (konec kariéry – sportovní manažer mládeže), Lukáš Provod(zůstává na hostování v Č. Budějovicích), Pavel Bucha (zůstává na hostování v Ml. Boleslavi), Milan Petržela (volný hráč – Slovácko), Tomáš Hájek (Vitesse Arnhem), Tomáš Poznar (Zlín), Erik Pačinda(hostování Korona Kielce), Patrik Hrošovský (Genk – přestoupí po předkolech evr. pohárů), Jiří Piroch (Dukla Praha), Jan Suchan (hostování Vítkovice), Jakub Šiman (hostování Sokolov), Ondřej Štursa (hostování Sokolov), Jakub Selnar (hostování Sokolov), Michal Hlavatý (hostování Pardubice), Lukáš Pfeifer (hostování Pardubice).

Příchody: Lukáš Kalvach (Olomouc), Adam Hloušek (LegiaVaršava), Christián Herc (dvouleté hostování z Wolverhamptonu), Ondřej Mihálik (hostování z AZ Alkmaar), Dominik Janošek (návrat z hostování ve Slovácku).

Boj o Ligu mistrů
Plzeň se chce porvat o čtvrtý postup do základní skupiny Ligy mistrů ve své klubové historii. Již v úterý 23. července tento boj může začít, v cestě jí jako první stojí Olympiakos. Na domácí duel s řeckým gigantem jdou vstupenky do prodeje již 10. července, předkupní právo mají permanentkáři, kteří si vstupenky budou moci zakoupit například i při domácím duelu se Sigmou Olomouc. Volný prodej pak odstartuje v pondělí 15. července. Více informací naleznete na webu www.fcviktoria.cz.

Permanentky stále v prodeji
Do dnešního dne využilo možnosti pořídit si celosezonní permanentku téměř 6300 viktoriánů. Klub si podpory svých věrných fanoušků velice váží! Permice jsou stále v prodeji, osobně se dají zakoupit ve Viktoria shopu, případně z pohodlí domova online na webu Plzeňské vstupenky.

Nové dresy
Nabiti novou energií. S tímto mottem vstupuje Viktoria do nové sezony. Jako již tradičně s novými dresy, které mají znázorňovat rychlost, sílu blesku a energii, jíž jsou viktoriáni nabiti. Základem zůstaly klubové barvy – tedy červená a modrá. U druhé varianty dresů se Viktoria drží oblíbené bílé barvy. Třetí, jak je již tradicí, je znovu inovativní a zcela odlišná – tentokráte fosforově žlutá. Brankáři mají na výběr černý, modrý či růžový dres.

Letní fotosoutěž
Také v roce 2019 pořádá FCVP letní fotosoutěž pro své fanoušky, které vybízí k zasílání fotografií s viktoriánskými předměty z letních dovolených. Fanoušci buď mohou Viktorku označovat přímo na Instagramuhashtagem #leto2019fcvp, nebo zasílat fotky přímo na e-mail leto2019@fcviktoria.cz. Jako ceny pak mohou obdržet dres či míč podepsaný celým týmem, velkým lákadlem je hlavně VIP prohlídka Doosan Areny pro 5 osob.