Strážníci chytali papouška v bance. Ženu vyděsily vrnivé zvuky z kontejneru

Strážníci chytali papouška v bance.

Opeřenec, který ulétl svému chovateli,  vletěl  v dopoledních hodinách do prostor ČNB v Husově ulici.

Aby hlídka poletující korelu odchytila, musela k tomu použít podběrák. Jelikož nebyl znán ten, komu by papoušek patřil, předali ho strážníci do Záchranné stanice živočichů Plzeň.

 

Zmatené seniorky.

Strážníci městské policie pomáhali dvěma zmateným ženám. Obě seniorky skončily v odborné zdravotní péči.

Řidič tramvaje předal před desátou hodinou večerní strážníkům městské policie v centru města zmatenou starší cestující. Dvaaosmdesátiletá paní byla dezorientovaná, chovala se zmateně a neorientovala se v místě ani čase. Hlídka proto přivolala na místo záchranáře, kteří si seniorku převzali a odvezli ji k odbornému vyšetření na psychiatrickou kliniku do plzeňské nemocnice.

K druhému zjištěnému případu volali strážníci zdravotníky dnes časně ráno.  Na městskou policii se obrátila žena z kasina v centru města.  Seniorka k nim přišla už během večera. Nejdříve mluvila o tom, že čeká na starostku, protože ta ji má předat klíče od domu. V průběhu ranních hodin pak začala vést podivné řeči. Svědkem toho byli poté i po příjezdu strážníci. Uváděla mimo jiné, že její nový dům je po indiánech, bude v něm nové sídlo světa a ona je jeho nová královna. Po celou dobu, kdy se strážníky 72letá žena hovořila, se celá třásla. Záchranář ZZSPK rozhodl o jejím převozu k vyšetření do zdravotnického zařízení.

 

Ženu vyděsily vrnivé zvuky z kontejneru.

Z kontejneru na komunální odpad vychází podivný vrnivý zvuk a mám obavu, zdali nejde o něco nebezpečného. Takovéto oznámení prověřovali včera strážníci na Lochotíně  v Majakovského  ulici.

Hlídka se vybavila násadou od koštěte, s jejíž pomocí prohledala obsah kontejneru. Příčina podivných zvuků byla překvapivá.  Na dně kontejneru se nacházel o stěnu opřený zapnutý vibrátor.

 

Byl zájmovou osobou pro PČR.

Strážníci ze stanice Územně strážní služby zajistili při kontrole v Těšínské ulici zájmovou osobu pro PČR.

Jednalo se o 49letého cizince. Nalezen byl ve stanu v místním sportovním areálu.  Hlídka ho předvedla na policejní oddělení a předala ho mužům zákona k dalšímu opatření.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz