Opilec se vůbec neostýchal a stáhl kalhoty

Strážníci dopadli celostátně hledané osoby.

Hlídkám stanice Územně strážní služby se podařilo v průběhu včerejší odpolední služby odhalit dvě osoby hledané PČR. Téměř ve stejný čas na dvou různých místech města.

Povědomou tvář z hledáčku policistů zahlédla hlídka pár minut před třetí odpoledne na trolejbusové zastávce v Šumavské ulici. Strážníci muže vyzvali k prokázání totožnosti a brzy dalším prověřováním zjistili, že před nimi stojí 41letý Plzeňan, jehož jméno figuruje na seznamu osob v celostátním pátrání.

Téměř ve stejný čas byla jiná hlídka na rutinní kontrole autobusového nádraží. V Husově ulici si všimla mladého muže, o němž jí bylo známo, že ho hledají republikoví policisté. Že je tomu opravdu tak, potvrdila provedená lustrace přes veřejně dostupnou databázi. Šestadvacetiletý muž byl veden jako osoba v celostátním pátrání.

Oba hledané předali strážníci k dalšímu opatření svým kolegům od státní policie.

 

Opilec se vůbec neostýchal, stáhl kalhoty.

Nepříjemný zážitek si odnesli v pondělí dopoledne lidé jdoucí kolem autobusového nádraží. Plzeňští strážníci tam řešili dost nechutnou záležitost s opilým mužem.

Nechtělo se mu odejít z autobusu, ve kterém usnul. Vyprovodila ho z něj až hlídka městské policie, která ho při vystupování a při chůzi musela podpírat.  Potom co se chystala u něj provést dechovou zkoušku, vůbec se neostýchal, stáhl kalhoty a před zraky všech začal vykonávat velkou i malou potřebu. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal následně hodnotu 3,97 promile. Protože 43letý muž nekontroval vůbec své chování, rozhodli se ho strážníci odvézt k vystřízlivění na záchytku. Přestupkovým jednáním, kterého se dopustil, se bude zabývat přestupková komise MO Plzeň 3.

Umístěna strážníky do protialkoholní záchytné stanice byla v odpoledních hodinách také 42letá žena. Po poledni usnula na chodníku u křoví v Dopravní ulici. Když jí hlídka vzbudila, nebyla schopna sama po svých z místa odejít.

Do protialkoholní záchytné stanice museli strážníci v pondělí ještě jednou. A to s opilým mužem, který ve stavu opilosti ulehl na chodník v Puškinově ulici. Zvednout ho z něj musela hlídka, která dorazila na místo, sám to nezvládl. Když se o to pokusil, podlomily se mu nohy. Dechovou zkoušku se u něj nepodařilo provést.

Linka seniorů si vyžádala výjezd záchranářů.

Pětaosmdesátiletá seniorka telefonující v odpoledních hodinách se svými příbuznými se náhle ve sluchátku odmlčela a na další volání již nereagovala. Ti vzburcovali strážníky, kteří neprodleně vyrazili na místo. Jelikož se jednalo o seniorku, která využívá služeb tísňové linky seniorů, měli u sebe strážníci i klíče od domu.

 Odemkli si tedy dveře a nalezli paní, jak sedí v obývacím pokoji v křesle. Hlídce uvedla, že není zraněná, ale nemůže se postavit a cítí silnou slabost. Strážníci na místo přivolali záchranáře a do jejich příjezdu se ženou komunikovali a snažili se ji udržet v klidu.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz