Kromě dospělých popíjeli také nezletilí

Partička nezletilých se vydala v pátek večer posedět na lavičku do parku na Borech. Někteří z nich popíjeli, přijela pro ně záchranka.

Před osmou hodinou večerní vyjela hlídka na oznámení kvůli skupině dětí konzumujících alkohol.  V době jejího příchodu seděli nezletilí na lavičce. Kromě nepořádku měli kolem sebe láhev od piva a tvrdého alkoholu. Strážníci podrobili všechny dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. U dvou z nich měla pozitivní výsledek. Hoch nadýchal 0,21 a dívka 0,99 promile. Oba prozradili, kde jim alkohol prodali. O celé záležitosti byla vyrozuměna pracovnice orgánu sociálně právní ochrany dětí a zákonní zástupci obou nezletilých.  K dořešení bude událost předána PČR.  Přivolaní záchranáři po nezbytném vyšetření převezli oba nezletilé na dětské oddělení do plzeňské nemocnice.

V sobotu večer zmohl alkohol 43letého muže. Po deváté večer k němu vyjížděla hlídka na Slovany. Ve stavu opilosti si ustlal u křižovatky ulic Sladkovského a Radyňská. Z chodníku už se nedokázal sám zvednout.

Práci s opilým mužem měli také strážníci na Lochotíně. O pomoc je požádala v amfiteátru zdravotnická záchranná služba.  Zdravotníci chtěli opilého muže, který nemohl ani chodit jen zkontrolovat, zda není zraněný. On začal být na ně agresivní a slovně je údajně napadal.  Jelikož ve svém stavu, kdy se ani s pomocí strážníků neudržel na nohou ohrožoval svůj život a zdraví, převezla ho hlídka střízlivět na záchytku jako muže z případu ze Slovan.


Zdroj:

Pužmanová Jana

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz